Hlavní obsah

Po smrti manželky se mu zhroutil svět. Své vášně se přesto nevzdal

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Sny o šťastném a spokojeném manželství na slunné Floridě vzaly velmi rychle za své. S válečným veteránem Donaldem Gouldem se život rozhodně nemazlil. Poté, co mu umřela manželka, ztratil jeho život smysl a on skončil na úplném dně. Jediné, co ho drželo nad vodou, byla jeho vášeň pro hru na klavír. A ta ho, jak se nyní zdá, opět postaví na vlastní nohy.

Bezdomovec Donald Gould hraje na piano

 
Článek

Svět se začal Gouldymu hroutit v roce 1998. Tehdy přišel o svou manželku, která zemřela po blíže neupřesněné nemoci. Nezvládl to. Dnes již 51letý válečný veterán propadl drogám a nakonec přišel i o střechu nad hlavou.

„Pamatuji si to jako dnes. Posadili mě, řekli mi, co se stalo… že moje manželka zemřela. A já jsem ztratil svoji spřízněnou duši,“ popsal Gould zlomový bod svého života, který jej nakonec přivedl až k závislosti.

Po letech strávených na ulici malého města Sarasota, které leží u Mexického zálivu, začal znovu hledat smysl svého života. Před pár lety totiž při svých pravidelných toulkách narazil v ulicích na volně stojící piana, na něž si mohl zahrát kdokoli.

Když jsem znovu slyšel uhodit kladívka do strun, bylo to, jako bych se znovu narodil.
bezdomovec Donald Gould

Už jako malé dítě se totiž učil muzikantskému řemeslu a prsty z klaviatury nesundal do doby, než mu zemřela manželka. „Když jsem znovu slyšel uhodit kladívka do strun, bylo to, jako bych se znovu narodil,“ neskrýval slabost pro svou vášeň.

Od té doby chodil hrát prakticky každý den, a protože léta praxe se jen tak nezapomínají, rázem začal strhávat pozornost místních obyvatel i turistů. „Pak mě napadlo, že bych si mohl něco přivydělat, a tak jsem postavil na piano klobouk a hned jsem pochopil, jak se lidem moje hudba líbí,“ podotkl válečný veterán.

Ve chvíli, kdy o něm napsal tamní server My Suncoast, se jeho příběh rychle rozšířil do celého světa a z bezdomovce se rázem stala celebrita. Našlo se i několik lidí, kteří by jej i pro jeho hudební nadání chtěli podporovat. Má tak velkou šanci se  znovu postavit na vlastní nohy.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám