Hlavní obsah

Štíhlejší břicho? Stačí cvičit pět minut denně

Novinky, Anna Vaculíková, Supertělo.cz

Už se stydíte za to, že vám v MHD jedno místo nestačí? Ptají se vás na ulici, kdy se to narodí, a vy nevíte, o čem mluví? Možná nadešel čas zbavit se jednou provždy ohyzdných a povadlých pupků.

Foto: Supertelo.cz (6x)

Tělo vypadá lépe, pokud je nejen štíhlé, ale zároveň jsou i svaly zpevněné.

Článek

Léto se  blíží a s ním i období, kdy budeme chodit méně odění než po zbytek roku, a tak mohou být vidět veškeré nedostatky na naší postavě. Jelikož jste se přes zimu v jídle zrovna neomezovali, najednou s hrůzou zjišťujete, že vše nevypadá tak, jak byste si představovali. Především na břiše přibylo něco, co se vám moc nezamlouvá. Ano, je potřeba se toho zbavit. Dietu už jste nasadili, ale je vám jasné, že tělo vypadá lépe, pokud je nejen štíhlé, ale zároveň jsou i svaly zpevněné.

Není lepší rada než přidat více pohybu do vašeho každodenního režimu. Ale je tu jeden velký problém, chodíte do práce, máte rodinu a děti a musíte nakupovat a starat se o domácnost, takže by den musel mít více než 24 hodin, abyste stihli ještě cvičení?

Přinášíme dobrou zprávu. Na náš intenzivní rýsovací trénink nepotřebujete trávit ve fitness centru hodiny – bude vám stačit pouhých pět minut denně. Přesvědčte se o tom v následujícím článku.

1. Lodička 

Posaďte se na podložku a zvedněte pokrčené nohy od země tak, že stehna a trup svírají pravý úhel. Záda jsou rovná a ramena stažená. Důležité je, aby byly nohy držené břišním svalstvem, a nikoliv spodní částí zad. Dýchejte pravidelně a zhluboka a v této pozici setrvejte.

Výdrž 2x 30 vteřin

2. Prkno

Toto je velmi oblíbený cvik, který by téměř každý cvičící jedinec měl zapojit do svého tréninkového plánu. Opřete se o předloktí tak, že lokty budou přesně pod rameny. Zapřete se pouze o špičky, tělo a nohy by měly být v jedné rovině a hlava v prodloužení s páteří. Neměli byste se prohýbat mezi lopatkami, ani v bedrech. Opět by se měly nejvíce zapojit břišní svaly. Jednou z velmi důležitých součástí tohoto cviku je pravidelné dýchání, bez toho totiž cvik ztrácí na účinnosti. V pozici se pokuste setrvat po určenou dobu.

Výdrž 1 minuta

3. Přítahy kolen ve vzporu křížem

Cvik se dělá v pozici vzporu na rukou. To znamená, že budete opřeni pouze o dlaně, které budou přesně pod úrovní ramen, lokty jsou mírně pokrčené. Opět se opřete pouze o špičky a držte celé tělo v jedné přímce. S výdechem přitáhněte koleno šikmo k hrudníku tak, aby se zapojily i šikmé břišní svaly, s nádechem vraťte nohu zpět do výchozí pozice. Nohy střídejte.

Výdrž 1 minuta

 4. Vzpor s vytočením do strany

Začínáte ve stejné pozici jako u předešlého cviku – tedy ve vzporu na dlaních. Poté přetočíte tělo do strany tak, že váha celého těla spočívá pouze na jedné dlani a na hraně jednoho chodidla. Trup je rovný a břicho zpevněné. Opět vydržte v této pozici a dýchejte pravidelně.

Výdrž 2x 30 vteřin

 5. Výdrž ve zkracovačce

Lehněte si na záda na podložku, pokrčte nohy, chodidla opřete o zem. Zvedněte hlavu, ramena a horní část zad od podložky. Ruce mějte spojené za hlavou anebo položené na hrudníku. Bedra by se neměla odlepit od země, břicho držte zpevněné. V této pozici vydržte a zhluboka dýchejte.

Výdrž 2x 30 vteřin

Tento trénink je velmi efektivní a z vašeho denního harmonogramu vám ubere pouze pět minut. Pokud vás ale zajímají i další poznatky, které vám pomohou ke krásnému břichu bez tukové pneumatiky, podívejte se na náš článek na Supertelo.cz.

Může se Vám hodit na službě Firmy.cz:

Reklama

Výběr článků

Načítám