Hlavní obsah

Jak cvičit břicho s co největším efektem

Novinky, Supertelo.cz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nebudeme si nic nalhávat. Jsme národem obézních lidí, kteří se o svá těla nestarají tak, jak si zaslouží. A přesně tak to zde také vypadá. Obrovské tukové polštáře se staly módním doplňkem. Co myslíte, nenastal čas pro změnu?

Foto: Supertelo.cz (5x)

Jestliže chcete krásné a ploché břicho, nestačí jen posilovat.

Článek

Vybrali jsme pro vás čtyři osvědčené cviky zaměřené na břišní svalstvo, které vám pomohou posílit břišní stěnu a zároveň jejich pravidelným používáním odbourat nechtěné tukové zásoby. A co budete pro cvičení potřebovat? Pouze silnou vůli a především odhodlání. Že už vše potřebné máte? Skvěle, tak si pojďme představit samotné cviky.

Kolébka

První cvik je primárně zaměřený na šikmé břišní svalstvo, ke kterému se ovšem přidává i svalstvo přímé. Lehněte si na záda a nohy pokrčte v kolenou, jako byste se chystali na všeobecně známé leh-sedy. Paže natáhněte před sebe, vytočte je dlaněmi vzhůru a nadzvedněte horní část zad. Spodní, tedy bederní část zad tlačíte po celou dobu provádění cviku do podložky. Nyní jste ve výchozí pozici. Samotné provedení cviku spočívá v pomalém a kontrolovaném kolébání trupu ze strany na stranu.

Počet sérií: 5, počet opakování: 12, pauza: 40 vteřin

Zvedání nohou vleže

Opět si lehněte na záda s pažemi podél těla a dlaněmi k podložce. Zapřete se o paže a zvedněte propnuté nohy těsně nad zem. Nyní jste ve výchozí pozici. Postupně zvedejte nohy výše, až se dostanou do bodu, kdy budou kolmo k zemi. V tento moment nadzvedněte do vzduchu i zadek a bedra. To je konečná fáze pohybu, po které propnuté nohy opětovně spustíte do výchozí pozice, tedy těsně nad zem. Cvik je zaměřený na horní i spodní část přímých břišních svalů.

Počet sérií: 5, počet opakování: 12, pauza: 40 vteřin

Šikmé zkracovačky s přítahy kolen

Základní pozice je vleže na zádech, nohy jsou natažené, zvednuté těsně nad zem a ruce spojené za hlavou. V tentýž moment začněte přitahovat levou nohu a pravý loket směrem k sobě. Následně se vraťte do výchozí pozice a tentýž pohyb proveďte i s opačnými končetinami. Při tomto cviku cílíte primárně na šikmé břišní svaly.

Počet sérií: 5, počet opakování: 12 na každou stranu, pauza: 40 vteřin

Zkracovačky se zvednutýma nohama

I při tomto posledním cviku začínáte v pozici na zádech. Zvedněte pokrčené nohy tak, aby byla stehna kolmo k zemi a kolena svírala pravý úhel. Nyní jste v základní pozici. Pohyb spočívá v přitahování horní části trupu a hlavy ke kolenům a následnému spuštění zpět do výchozí pozice. Opět pamatujte, že bedra jsou po celou dobu pohybu pevně přitisknutá k podložce. Pomocí tohoto cviku opět posilujete jak horní, tak spodní část přímého břišního svalstva.

Počet sérií: 5, počet opakování: 12, pauza: 40 vteřin

Pamatujte. Jestliže chcete krásné a ploché břicho, nestačí jen posilovat. Tou nejdůležitější součástí tohoto plánu je kvalitní a dobře sestavený jídelníček. Začít můžete tím, že vyměníte nezdravé potraviny za ty zdravé. Inspirovat se můžete na stránce Supertělo.cz.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám