Hlavní obsah

První dáma USA slaví padesátiny, ve formě ji má udržet jóga

Právo, roš

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Žena amerického prezidenta Michelle Obamová má v pátek velký den. Je jí rovných padesát a v sobotu pořádá v Bílém domě párty, na niž mají hosté přijít najezení, protože se bude hlavně tančit, nikoli konzumovat, vzkázala jim.

Foto: ČTK/AP

První dáma USA Michelle Obamová

Článek

Nějakou dobu nebyla první dáma ve Washingtonu vidět a bulvár přispěchal se spekulací, že oslavu kulatin asi zastíní manželská krize, již řeší s Barackem Obamou, který je o dva a půl roku starší.

V prosinci ji prý šéf Bílého domu ponížil, když na pohřbu jihoafrického vůdce Nelsona Mandely vcelku otevřeně flirtoval s vedle sedící dánskou premiérkou.

Na každém šprochu může být pravdy trochu, nicméně prvním dárkem od prezidenta, který Michelle dostala, se stal právě prodloužený pobyt s kamarádkami na Havaji, kde předtím společně s dcerami strávili jako rodina vánoční a novoroční svátky, podotkla televize CBS.

První dáma má sebevědomí

Jak naloží se zbývajícími třemi lety v roli první dámy? Podle svých slov cítí úlevu, jelikož choť už před sebou nemá žádnou stresující volební kampaň.

„Nikdy jsem si tak nevěřila jako teď,“ řekla časopisu Parade. Dosud sklízela za svá veřejná vystoupení vesměs kladné známky, až třeba na nákladnou dovolenou ve Španělsku v době ekonomické krize.

Pěstuje na zahradě Bílého domu zeleninu, propaguje zdravou výživu i cvičení proti obezitě mládeže. Zasazovala se za solidaritu s rodinami vojáků a držela dcery Maliu (15) a Sashu (12) mimo mediální pozornost.

Činky šly stranou

Nepustila se však do podpory manželova tažení za zpřísnění prodeje zbraní ani do prosazení imigrační reformy. Podle Roberta Woodse z floridské univerzity Lynn, který mapuje role prezidentských manželek, zjevně nechce zajít příliš daleko, jelikož si je dobře vědoma, že příliš aktivní první dámy nemají Američané v lásce.

Může se Vám hodit na službě Firmy.cz:

Pět křížků přimělo Michelle upravit i péči o vlastní fyzičku. „Držet si váhu je pořád důležité, ale od vzpírání činek a běhání se přikláním k věcem, jako je jóga, které mně udrží pružnost,“ prozradila v rozhovoru pro časopis People.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám