Hlavní obsah

Tajemství dlouhodobého vztahu

Tajemstvím dlouhodobého láskyplného vztahu je nejen kvalitní sexuální život a umění vést spolu dobrou komunikaci na denní bázi, recept na šťastné partnerství zahrnuje mnoho dalších kompetencí. Důležité je totiž svého partnera znát a vědět tak, co třeba nemá rád na pizze. Pozitivní vliv má také to, že je člověk snaživý, aktivní a zaměstnaný a že je schopen se postarat sám o sebe.

Foto: Profimedia.cz

Nejspokojenější se svým vztahem jsou osoby, které dokážou efektivně komunikovat.

Článek

Psychologové z University of the South Pacific na Fidži testovali přes dvě tisícovky osob v sedmi základních kompetencích s ohledem na to, jak významné tyto kompetence jsou při udržování kvalitního a zdravého vztahu.

Tým profesora Roberta Epsteina se zaměřil na komunikaci a schopnost řešit konflikty, na milování (sex) a romantickou lásku, zvládání stresu, dovednosti pro život, znalosti o partnerovi a zvládání sebe sama.

Nejspokojenější se svým vztahem byly osoby, které dokázaly efektivně komunikovat. „Poznat důkladně svého partnera a znát jeho oblíbené a neoblíbené věci v životě, jeho názory a postoje je také velmi důležité,“ tvrdí profesor Epstein z University of the South Pacific.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám