Hlavní obsah

Čtvrtina mužů by nechala svou partnerku vylepšit

Novinky, bok

Téměř všichni muži přiznávají, že se rádi otočí za hezkou ženou. Také oceňují, když je jejich vlastní partnerka pohledná a pečuje o sebe. Zároveň ale dokládají, že nemusí být naprosto dokonalá, nějaké to kilo navíc nebo malý estetický neduh většině nevadí. Pro ženy tedy ideální stav. Podle britského průzkumu ale situace není tak růžová, téměř čtvrtina mužů by totiž svou partnerku poslala na kosmetický zákrok.

Foto: Profimedia.cz

Muži i ženy se honí za dokonalostí, často za jakoukoliv cenu.

Článek

Dokonalost a bezchybnost jsou stále častějším měřítkem v posuzování vzhledu a zasahují do života každého člověka. Stačí si jen u nejbližší trafiky prolistovat jakýkoli módní časopis nebo se chvíli dívat na televizní reklamu. Není se pak čemu divit, že se muži i ženy honí za dokonalostí a chtějí vypadat co nejlépe, často za jakoukoli cenu.

V takové situaci se zdá být vyjádření mnohých mužů, že skvělá partnerka pro život vlastně nemusí být naprosto dokonalá a může mít nějakou tu "chybu", jako naprosté zjevení a zároveň možná záchrana, aby se ženy zbytečně netýraly hlady.

S přílišným optimismem je ale třeba také šetřit. I v tomto případě totiž platí, že nic není takové, jaké se zdá. Pánové možná do očí partnerkám tvrdí jednu věc, ve skrytu duše (případně ve veřejném dotazníku) tvrdí ale něco trošku jiného.

Jak totiž vyplynulo z průzkumu, který si nechal zpracovat server VoucherCodesPro.co.uk, vzhled je pořád důležitý. Stačilo respondentům položit jednoduchou otázku: "Chtěli byste, aby vaše partnerka podstoupila kosmetický zákrok pro vylepšení vzhledu?" A odpovědi mluvily samy za sebe.

Liposukce a vylepšení ňader 

Téměř čtvrtina (24 %) dotázaných mužů (celkem se zúčastnilo průzkumu 1248 Britů) uvedla na otázku jasné "ano". Devatenáct procent mužů nebylo schopno jednoznačně odpovědět, stejné procento mužů uvedlo, že partnerka žádný zákrok nepotřebuje, uvedl server Daily Mail.

U partnerů, kteří by svou přítelkyni či manželku na nějaký zákrok poslali, pak byla další otázka: "A na jaký zákrok?"

Výsledky byly také poměrně jednoznačné. Podle 57 % respondentů by byla dostačující liposukce, zvětšení poprsí by doporučilo 49 % z nich, 42 % mužů by svou partnerku vyslalo do zubní ordinace na úpravu chrupu, 38 % pak na "vylepšení" nosu a 34 % partnerů by doporučovalo botox na vyhlazení vrásek.

To nejzajímavější pak přišlo na závěr. Na dotaz "Opravdu byste své partnerce do očí řekli, že by měla nějaký kosmetický zákrok podstoupit?" pak jednoznačné "ano" odpovědělo pouhých 12 % dotázaných. Zbytek o tom pouze uvažuje. Ze slušnosti a ohleduplnosti by to ale svým polovičkám většina mužů nikdy neřekla.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám