Hlavní obsah

Většina žen nevěří svým mužům při výběru dárků

Tři čtvrtiny žen nedůvěřují svým mužům při výběru dárků pod stromeček. Jasněji řečeno, ženy nevěří, že jejich drahé polovičky jsou schopny vybrat právě to, co si ony přejí. Vyplynulo to z průzkumu britské společnosti One4All. Spíše než mužské neschopnosti to nasvědčuje jinému jevu - že muži a ženy nejsou schopni komunikovat a na vztahu nepracují.

Foto: Profimedia.cz

Tento muž měl možná při výběru šťastnou ruku.

Článek

Podle psychologů je totiž neschopnost vybrat partnerovi dobrý dárek jen výsledkem neschopnosti komunikovat s ním a neochoty na vztahu pracovat.

Podle průzkumu pětasedmdesát procent žen dopředu čeká nějakou hrůzu od partnera, která se jim vůbec nebude líbit. Jen tři procenta žen si myslí, že partner vybere něco, co je naprosto ohromí. Pětina žen si myslí, že partner dokáže vybrat dárek stejně dobrý jako ony samy. A pánové si také příliš nevěří, jen každý desátý si myslí, že je při výběru dárku skutečně na koni a partnerku dokáže ohromit.

„Většina žen dnes čeká, že je partner nechá vybrat dárek a že jej pak pouze uhradí,“ uvádějí autoři průzkumu. Podle nich si přeje dárkový certifikát čtyřiadevadesát procent žen.

Z průzkumu také vyplývá, že s věkem a trváním vztahu se muži v obdarovávání nelepší, naopak rezignují. Nejhorší jsou při výběru dárků muži starší pětapadesáti let.

Reklama

Související témata:

Související články

Prodej vánočních stromků se rozbíhá

Na některých místech v Česku si lidé mohli vánoční stromky koupit už o minulém víkendu, jinde se na jejich prodej teprve chystají. Zatímco mnozí prodejci ceny...

Výběr článků

Načítám