Hlavní obsah

Sobotní odpoledne ve Freestyle Parku pomůže ženám a dětem v tísni

Novinky, das

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Možná ještě nemáte program na sobotní odpoledne 28. května, a tak vám přinášíme jeden velmi zajímavý tip. Sportovně-zábavné odpoledne pro děti a jejich rodiče ve Freestyle Parku Modřany v Praze. Kromě toho, že si užijete krásný den, pomůžete i dobré věci. Cílem Dětské námořnické party je totiž pomoc azylovým domům Armády spásy pro ženy a matky s dětmi, které se ocitly v tísni.

Foto: Karolina Zarzycká, Novinky

Nejčastějším problémem maminek, které se obrátí na azylové domy, jsou finance (dluhy) a chybějící rodinné zázemí.

Článek

„Každý z nás se bohužel může dostat do tíživé sociální situace a Armáda spásy může pomoci překlenout těžké životní období a poskytnout střechu nad hlavou,“ vysvětluje Pavla Vopeláková, tisková mluvčí Armády spásy v České republice a dodává:

„Azylové domy, které v šesti městech naší republiky provozujeme, praskají každým rokem ve švech. Jejich obsazenost činí neuvěřitelných 95 % a na lůžka máme i pořadníky. Nejčastějším problémem maminek, které se na nás obrátí, jsou finance (dluhy) a chybějící rodinné zázemí. Většinou jde i o ekonomicky slabou sociální skupinu, a proto sebemenší výpadek ve finančním příjmu znamená veliké komplikace pro danou rodinu. Není-li rodinné zázemí, tak nemá maminka další možnosti a vyhledává pomoc našich azylových domů.“

Dětská námořnická party

Protože areál Freestyle Parku Modřany je na břehu Vltavy, symbol námořníků je pro akci více než příhodný.

Od 12-18 hodin si děti mohou užít soutěže o výhry z námořnického obchůdku, jízdu na koni s ukázkou hipoterapie, dětskou Zumbu, výrobu a zdobení námořnických triček a spoustu další zábavy.

Ve 14 hodin se uskuteční dětská módní přehlídka námořnické kolekce Mayoral značky Victoria Magic. Zábavu a sport si však v podobě beach volejbalu, in-line bruslení, pétanque nebo kondičního cvičení TRX mohou užít i rodiče.

Na akci bude vstup zdarma. Peníze na charitativní akci půjdou z každého prodaného jídla, z prodeje oblečení či z různých řízených aktivit.

Azylové domy pro matky s dětmi:

Armáda spásy v České republice od roku 1993 provozuje pro matky s dětmi azylové domy v Havířově, Ostravě, Krnově, Opavě a Přerově, které v současné době poskytují 235 lůžek a jejich roční obsazenost činí 95 %. V roce 2006 organizace otevřela i 12 malometrážních bytů pro rodiny s dětmi v Brně s celkovou kapacitou 60 lůžek a dále nabízí i ambulantní sociálně-aktivizační služby pro rodiny s dětmi v Havířově a Praze.

Azylové domy pro maminky s dětmi jsou určeny matkám s dětmi všech věkových kategorií, těhotným ženám, které se na příchod miminka teprve připravují, ale také maminkám, které toho času nemají svěřené dítě do své péče, protože mu nemohly zabezpečit bezpečné prostředí. 

Za vybrané peníze pak bude dovybaven bezbariérový byt v azylovém domě v Havířově a zbytek peněz půjde do ostatních azylových domů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám