Hlavní obsah

Na Petříně byl pokořen rekord v líbání

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na prostranství pod rozhlednou na pražském Petříně padl v neděli český rekord v počtu párů líbajících se na jednom místě. Prvomájový polibek pod kvetoucím stromem si zde za pět hodin dalo 841 párů, čímž účastníci překonali loňský rekord 711 dvojic.

Foto: Krumphanzl Michal, ČTK

Na pražském Petříně se 1. května konal druhý ročník akce Zlíbejte se na Petříně.

Článek

"Čekali jsme, že spousta lidí přijde cíleně, protože už o té akci vědí od loňska," řekla mluvčí organizátorů Kateřina Adamová. Pořadatelům hrálo do karet také počasí.

Dopoledne sice Petřín skropil vydatný déšť, před polednem se však vyčasilo a Pražany i turisty proto na májovou vycházku lákalo jarní slunce. O jejich zájmu svědčila snad stometrová fronta lidí vinoucí se na Újezdě ke spodní stanici lanové dráhy.

"Přišly úplně všechny věkové kategorie. Máme tady i důchodce a malé děti, je to široká skupina lidí. My páry nerozlišujeme, mohou být jakéhokoliv věku a jakéhokoliv pohlaví," prohlásila Adamová.

Účastníky pokusu o rekord lákal moderátor také v angličtině. Jeho vábení podlehla početná rodina thajských turistů stejně jako německy hovořící lesbický pár důchodového věku.

O letmé i vášnivé polibky nebyla nouze

Někteří lidé si polibek uštědřili jen letmo, ale zejména mladíci častokrát svým jazykem partnerkám vášnivě zacpali ústa na dlouhé desítky vteřin. "No co, máme se rádi a nestydíme se za to," řekl po dokončení svého příspěvku do knihy rekordů jeden ze zaujatých teenagerů.

Foto: Krumphanzl Michal, ČTK

O rekord v líbání byl veliký zájem, na Újezdě se ke spodní stanici lanové dráhy vinula stometrová fronta lidí.

"Za pusinku lidé dostali certifikát, že se políbili, a také čokolády, bonbony a vstup zdarma na petřínskou věž," uvedla Adamová. O tom, že pořadatelé mysleli i na bezpečnost účastníků pokusu o rekord, svědčil i jejich další dárek - každý májově roztoužený pár dostal při odchodu také kondom.

Líbání pod rozkvetlým stromem mileneckým párům v Česku údajně přikazuje dávná tradice; nepolíbené ženy prý podle ní seschnou.  [celá zpráva]

Někteří znalci českého historického folkloru však uvádějí, že žádné prameny nepotvrzují, že by se tento zvyk na rozdíl třeba od obvyklého stavění májek na českém venkově v dávnější minulosti dodržoval.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám