Hlavní obsah

Až třetina dospělých hledá před Vánoci schované dárky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Londýn

Tajně prohmatávají šatník, nakukují pod postel a nepozorovaně odklápějí knihy, aby se podívali, jestli za nimi není něco schovaného. Řeč je o dospělých, kteří prostě nevydrží čekat až do Vánoc a předem zkoušejí zjistit, co je čeká pod stromečkem za překvapení. Podle studie, o níž informovala agentura Reuters, jich rozhodně není málo. K téhle praktice se přiznalo 37 procent Britů. A mezi nimi osm z deseti bylo úspěšných.

Foto: Profimedia.cz

Každý pátý Brit přiznal, že je schopný natrhnout balicí papír tak, aby poznal, co je uvnitř, a každý dvacátý klidně nalezený dárek celý rozbalí.

Článek

"O dětech je to známo, ale zdá se, že dokonce ani dospělí nemohou potlačit fascinaci tím, co jim tak asi Ježíšek nakoupil. Utajit dárky je tak značnou výzvou v každé domácnosti," uvedl Paul Maddicott ze společnosti, která průzkum provedla.

Nepomůže ani dárky včas zabalit. Každý pátý Brit přiznal, že je schopný natrhnout balicí papír tak, aby poznal, co je uvnitř, a každý dvacátý klidně nalezený dárek celý rozbalí.

Jako nejobvyklejší místa, kam se chodí při hledání dárků dívat, dotázaní uvedli vršek šatníku a prostor pod postelí.

Ovšem více než polovina těch, kdo předem zjistili, co dostanou, později své zvědavosti litovala. Čtyři z deseti nedočkavců dokonce tvrdí, že si tím zkazili Vánoce.

Anketa

Nemůžete se dočkat a také hledáte dárky ještě před Vánoci?
Ano, dělám to již od dětství.
5,6 %
Ano, ale dárky nerozbaluji.
7,5 %
Ne, ale občas na nějaký náhodně narazím.
11,2 %
Ne, člověk má být překvapený.
43,4 %
Ne, ale netvrdím, že mne to nikdy nelákalo.
32,3 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 3475 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám