Hlavní obsah

Novoroční přípitky mohou být plné fantazie

Novinky, Karolina Zarzycká

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Konec roku se blíží a my si spolu s těmi nejbližšími, v rodinném kruhu, někdo i pracovně, budeme chtít připít na lepší zítřky. Připravili jsme pro vás mnoho inspirativních koktejlů.

Foto: Profimedia.cz

Do nového roku 2011 přejeme čtenářům Novinek hodně lásky, štěstí, spokojenosti a zdraví.

Článek

Šejkr už snad máte od Vánoc, k silvestrovským oslavám si připravte vhodné sklenky a nápoje s ozdobou dle svého gusta. A do nového roku 2011 vykročte s úsměvem!

Happy New Year
Ingredience: 1 cl koňaku, 2 cl Porto Tawny, 2 cl pomerančové šťávy, Bohemia Sekt brut
V míchací sklenici promícháme koňak, portské a pomerančovou šťávu. Přes Steiner nalijeme do sektové sklenky – flétny a zalijeme sektem. Zdobíme měsíčkem citrónu a koktejlovou třešní nebo spirálou pomerančové kůry.
Green Pool
Ingredience: 2 kopečky citronové zmrzliny, 2 cl crème de menthe, Bohemia Sekt demi sec, 1 snítka máty peprné
Do koktejlové sklenky dáme zmrzlinu, rovnoměrně pokapeme Créme de Menthe a přelijeme sektem. Dozdobíme snítkou máty.
French 75
Ingredience: 6 cl ginu, 4 cl čerstvé lisované citrónové šťávy, 2 cl cukrového sirupu, 1 cl anýzového likéru, sekt Chateau Radyně extra brut
Do šejkru, alespoň do poloviny naplněného ledem, odměřte gin, citrónovou šťávu, cukrový sirup a anýzový likér (může ho být i o něco méně), protřepejte a tento základ nalijte do šampaňské misky. Doplňte sektem Chateau Radyně extra brut.
Bohemian Rhapsody
Ingredience: 4 cl jahodový likér, Monin, 2 cl Cinzano Limetto, 1 cl Passionfruit sirup, Monin, 2 cl limetový fresh, Bohemia Sekt rosé brut, zástřik limetovou kůrou
Dávkujte vše mimo sektu do šejkru a důkladně promíchejte. Přes barové sítko přelijte do předem vychlazené flétny a dolijte sektem. Proveďte zástřik limetkovou kůrou a ozdobte ovocným závěsem.
l Niňo
Ingredience: 2cl Papaya sirup, Fabbri 5cl, Dynybyl Special Dry gin 5cl, mandarinková šťáva čerstvá cca 10-11cl, Bohemia Sekt demi sec, střik mandarinkové kůry
Dávkujte všechny suroviny mimo sektu do šejkru a důkladně protřepejte. Nalijte do předem vyfrapovaného tumbleru a dolijte sektem.
Bombay Crushed
Ingredience: 4 cl ginu Bombay Sapphire, 1-2 cl limetkového džusu, 4 ks kumquat, 2 lžičky třtinového cukru, drcený led
Do nízké sklenice vložíme 4 ks rozpůlených kumquat, přidáme 2 lžičky třtinového cukru, limetovou šťávu a lehce podrtíme. Poté sklenici po okraj naplníme ledovou tříští a nalijeme Bombay Sapphire. Vše důkladně promícháme a ozdobíme.
Bombay Sapphire Martini
Ingredience: 5 cl ginu Bombay Sapphire, 1 cl Martini Extra Dry, led, oliva na ozdobu
Míchací sklenici naplníme ledem. Přidáme všechny ingredience a míchací lžící promícháme. Následně nalijeme do vychlazené koktejlové sklenice (typu Martini) a ozdobíme.
Rosso Arancio
Ingredience: 1 díl Cinzano Rosso, 3 díly pomerančového džusu, ozdoba pomeranč, led
Do sklenice na míchané nápoje nalijte Cinzano Rosso. Přidejte další ingredience a zamíchejte.
Suntonic Red
Ingredience: Metaxa 5*, tonic, grenadina, plátek pomeranče
Metaxu zalijeme tonikem a grenadinou, ozdobíme plátkem pomeranče.
Finlandia tonic
Ingredience: 4 cl Finlandia vodky, tonic, limetová šťáva, led
Do vyšší sklenice nasypte trochu ledu, nalijte Finlandia vodku, dolijte tonikem a zakapte limetovou šťávou.
Helsinki Mule
Ingredience: 4 cl vodky Finlandia Lime, zázvorová limonáda, limeta na ozdobu, led
Do vyšší sklenice nasypte několik kostek ledu, nalijte vodku, dolijte zázvorovou limonádou, ozdobte limetou a podávejte.
Lynchburg Lemonade
Ingredience: 4 cl Jack Daniel´s Tennessee Whiskey, 2 cl Southern Comfort (SoCo), 2 cl limetkového džusu
Všechny ingredience smíchejte, dolijte 5 cl Sprite a ozdobte plátkem limety a koktejlovou třešní. Tento nápoj si vychutná každý, kdo má v oblibě sladší chutě a lahodné barvy.
Mango Maracuja Mojito
Ingredience: půlka limety, 8 lístků máty, 2-3 cl sirupu Sodastream Maracuja Mango Clear na 0,9 l sycené vody, sodovka. Ozdoba: mango, maracuja a máta
Nejdříve podrtíme limetu se sirupem, případně můžeme drink doplnit o kávovou lžičku třtinového cukru. Přidáme mátu, led nebo ledovou tříšť, odměříme rum a vše zalijeme sodovkou. Důkladně nápoj odspodu zamícháme a doplníme ledem. Vložíme brčko a míchátko. Ozdobíme snítkou máty, plátkem manga a plátky kůry z maracuji.
Martini Red Point
Ingredience: 4 cl Martini Rosso, 10 cl jablečného džusu, 5 cl perlivé vody, led, jablko
Do sklenice typu long vložte led, přidejte Martini Rosso a perlivou vodu. Zlehka promíchejte dlouhou míchací lžící, ozdobte plátkem jablka a drink můžete podávat.
Grapefruit Collins
Ingredience: 1 cl čerstvé limetové šťávy, 4 cl čerstvé grepové šťávy, 2-3 cl sirupu Sodastream Pink Grapefruit na 0,9 l sycené vody, sodovka, plátek grepu a máta na ozdobu
Do sklenky typu long drink dávkujeme postupně na kostky ledu limetovou šťávu, grepovou šťávu, sirup Sodastream Pink Grapefruit a dolijeme sodou. Decentně nápoj od spodu promícháme a ozdobíme růžovým grepem a snítkou máty. Vložíme brčko.
Acapulco de Noche
Ingredience: 4 cl El Jimador Reposado, 4 cl Bacardi Superior, 2 dl pomerančového džusu, 1 plátek limety, 1 lžíce třtinového cukru, 6 kostek ledu
Nejprve si připravte sklo, okraj vysoké skleničky potřete limetou a ponořte do třtinového cukru. Do skla nasypte led, přilejte El Jimador, Bacardi a pomerančový džus.
Pražské peprné jahůdky
Ingredience: 3 cl Pražské vodky, 1 cl likéru Cordial, 1,5 cl sirupu Monin Jahoda, 3 cl jahodového nápoje Cappy, 1 kávová lžička balsamika, čerstvý pepř. Ozdoba: mango, jahoda, pepř
Ingredience smícháme a na závěr ozdobíme ovocem a pepřem.
Diamant
Ingredience: led, 1dcl suchého růžového vína, 1 dcl sody, 0,5 cl okurkového sirupu
Do sklenice vložíme led, nalijeme víno, sodu a poté přelijeme okurkovým sirupem. Ozdobíme brčkem a snítkou čerstvé máty. Podává se se čtyřmi kostkami ledu ve sklence určené na whisky.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám