Do sicilské kuchyně vás uvede Maurizio Marino, který pochází ze Sicílie. Než se natrvalo usadil roku 1989 v Praze, vařil v několika evropských metropolích. Jeho kulinářské umění a italské recepty inspirují každého gurmána.

 

:. Parmazánový tulipán naplněný krevetovým salátem FOTO: Restaurace Luna di Notte

Italské recepty na úpravu mořského vlka i chobotnice

Pořad Vaření s Mauriziem poběží na stránkách Stream.cz každý pátek. Připraveno je 26 dílů, v nichž bude slavný kuchař připravovat předkrmy z masa, ryb, první a druhé chody i vegetariánské pochoutky. Mezi recepty nebudou chybět špagety, rizoto, salát z krevet, caprese či jiné těstovinové pochoutky.

Pro milovníky plodů moře připraví Maurizio filety z mořského vlka, kambaly i z mořského mečouna. Těšit se můžeme také na speciality z telátka nebo hovězí svíčkové. 

První díl pořadu Vaříme s Mauriziem zde

Maurizio postupně otevřel v Praze tři italské restaurace, Luna di Notte, La Vita e bella a Pepe Nero. Mezi jeho největší hosty patřili Dalajláma, Alain Delon či Monica Belluciová.

Maurizio vysvětluje, jak správně připravit mořské ryby.

:. Maurizio vysvětluje, jak správně připravit mořské ryby. FOTO: Lucie Poštolková, Novinky