Hlavní obsah

Britská policie nakoupila sandály pro opilé ženy na podpatcích

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

LIVERPOOL

Britská policie utratila 30 000 liber (900 000 Kč) za obyčejné plážové sandály na ploché podrážce. Bude je rozdávat ženám, které jsou příliš opilé, než aby mohly jít bezpečně domů na podpatcích, v nichž do hospod či barů přišly ještě střízlivé.

Foto: Profimedia.cz

Dostat se po protančené noci zpátky domů může být někdy problém.

Článek

Daňoví poplatníci ale nápadem nejsou vůbec nadšení. "Je to naprosto idiotské vyhazování peněz," tvrdí Matthew Elliot z Taxpayers Alliance reportérům listu Mirror.

Policie ale oponuje. Chce snížit počet vyvrtnutých kotníků tím, že bude patrolovat v okolí barů a klubů a rozdávat sandály dámám, které vypadají, že jsou na ně toho večera "podpatky moc vysoké".

Opilé ženy jsou zranitelné

"Lidé nechtějí, aby opilé ženské dostávaly sandály. Chtějí, aby policie potlačovala kriminalitu. Policie tu není k tomu, aby rozdávala botky," trvá však na svém Matthew Elliot.

Návštěvníci barů a klubů ale tento krok vítají a tvrdí, že je to skvělý nápad. "Doufáme, že to pomůže chránit desítky žen, které jsou po noci strávené s přáteli poněkud zranitelné," říká superintendant Chris Singer.

Ze zmiňovaných 30 000 liber hodlá policie nakoupit i kondomy a osobní alarmy, které chce rovněž rozdávat ovíněným ženám.

Reklama

Související témata:

Související články

Péče o partnera prodlužuje život

Američtí vědci odhalili princip vlivu partnerského vztahu na dlouhověkost. Podařilo se jim totiž prokázat, že lidé žijící v partnerském vztahu se dožívají...

Výběr článků

Načítám