Hlavní obsah

Muži si myjí ruce častěji než ženy

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

LONDÝN

Ve věcech osobní hygieny mají jasně navrch muži. S tímto překvapivým zjištěním přišli britští odborníci, kteří zjistili, že častěji a důkladněji myjí ruce. Mnohem větší špindíry než muži jsou přitom ženy hlavně v Londýně.

Článek

Ve studii, kterou zveřejnil britský deník The Independent, totiž tvrdí, že ženy si myjí ruce mnohem méně než muži a že fekální bakterie má na rukou celá pětina Londýňanek.

Výzkumníci podrobili testům pasažéry na pěti londýnských nádražích, kde nejčastěji končí vlaky, které vozí lidi do práce. Zjišťovali při tom, zda mají lidé na rukou koliformní neboli fekální bakterie. Ty jsou normálně součástí trávicího traktu a na ruce se mohou dostat například tak, že člověk po návštěvě toalety nepoužije vodu a mýdlo.

"Úplně nás vyvedlo z míry to, že tolik lidí má na rukou fekální bakterie. Kdyby tito lidé trpěli nějakou průjmovou nemocí, tak by jejich opomenutí umýt si ruce po použití záchodu výrazně zvýšilo riziko jejího přenosu," řekl ředitel ústavu Val Curtis.

Vůbec největší propast mezi poměrem čistotných žen a mužů je podle studie v Londýně. Bakterie tam testy prokázaly u 21 procent žen, ale pouze u šesti procent mužů. Ve zkoušce čistých rukou propadly i obyvatelky Cardiffu a Birminghamu, naopak v Newcastlu a Liverpoolu klišé nadále platí - špinavé ruce tam měl větší počet mužů.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám