Hlavní obsah

Dámská kabelka váží v průměru dvě a půl kila

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

LONDÝN

Nový výzkum zjistil, že v současné době s sebou ženy každodenně vláčí kabelku vážící dva a půl kilogramu. A prý bude ještě hůř,předpokládá se, že již během několika let budou mít předměty, bez nichž žena neopustí domov, hodně přes tři kilogramy.

Článek

Jen během posledních pěti let stoupla průměrná váha dámské kabelky o alarmujících 38 procent. Vyšlo to najevo v průzkumu, který financoval britský internetový obchod Asda.

"Ženy si někdy stěžují, že život v civilizaci je pro ně břímě, a jak se ukázalo, mají pravdu," říká vedoucí průzkumu Fiona Lambertová. "Proto nyní ženy také dávají přednost taškám přes rameno. A také těm, které mají více kapes, nejen na mobil."

Nejčastější předměty, které se v ženských kabelkách dost často pěkně "pronesou", jsou kromě kabelky samotné lesk nebo tyčinka na rty, taštička s líčidly, adresář, klíče, kartáč a spona na vlasy, knížka na čtení, zrcátko, peněženka, pouzdro na doklady a mobil.

Reklama

Související témata:

Související články

Kabelky a boty tvrdí zimní módu

Zajímavé boty s odpovídající kabelou jsou tím, co vyvažuje nepříjemnosti zimního období. Investice do nich nepřijde sice vždycky vhod, ale zpravidla vydrží...

K bílým botám letos jedině bílá kabelka

Letošní léto je ve znamení námořnické módy. Bílé doplňky jsou takřka nutností. K bílým botám je bílá kabelka nezbytná. Letos by navíc měla být praktická -...

OBRAZEM: Dopřejte si ochranu kondomové kabelky

Ze všech stran se na nás valí informace a varování. Nejrůznějším pohlavně přenosným chorobám i nechtěnému těhotenství se můžeme lehce ubránit pomocí kondomu....

Výběr článků

Načítám