Hlavní obsah

Pro někoho vyšly snubní prsteny z módy

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BERLÍN

Na rozdíl od Česka nosí ženatí Němci a vdané Němky svůj snubní prsten na pravém prsteníčku. Móda tohoto jasného signálu vysílaného okolí, že dotyčný není volný, navíc pomalu končí. Prudce klesá počet ročně uzavíraných manželství, vzrůstá počet rozvodů a i ti stále odolávající své prsteny houfně sundávají z prstu.

Článek

Téměř polovina manželství končí rozvodem. Většina Němců čeká do třiceti let, než se před státem zaváže k životu ve dvojici. Ale i když tak učiní, jen 74 procent manželek a 60 procent manželů nosí snubní prsten. Vyplynulo to ze sociologického průzkumu společnosti Allensbach.

V bývalém východním Německu je pak situace ještě horší, tam prsten nosí jen šest z deseti manželů. Do devětadvaceti let nosí ochotně snubní prsten 88 procent Němců. Jenže v každém dalším manželství po trpké zkušenosti s rozvodem se k tomu odhodlá už jen minimum z nich. Ve věkové skupině 45 až 59 let koupí k zásnubám své družce prsten jen polovina mužů.

Jenže krize německé společnosti tkví také v jejich přístupu k morálce a především ke lži. Zatímco lhát odmítá 70 procent žen, mezi muži s tím podle společnosti GFK nemá problém celá polovina.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám