Hlavní obsah

Výrazné brýle přidávají na zajímavosti

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Čím výstřednější dioptrické brýle člověk nosí, tím vypadá zajímavěji. Trendy v brýlích jsou všelijaké a v podstatě je podle stylistky Evy Hruškové jedno, zda lidé volí kovové, plastové, barevné či konzervativní obroučky. Nenosí se velké ani malé brýle. Na zajímavosti přidávají různě vyřezávané obroučky. Muži by se neměli bát volit extravagantnější modely.

Článek

"To, jaké rámečky jejich majitel zvolí, záleží na člověku individuálně," poznamenala Hrušková. Nevyzdvihla konkrétnější tvar ani materiál. Nosí se jak kovové rámečky, tak plastové i vrtané stranice - brýle bez rámečků, pouze se stranicemi. "Ty jsou vhodné do společnosti. Zejména na ženě vynikne její róba a vrtané brýle jen podtrhnou její eleganci."

Vrtané brýle se také nejvíce hodí k čepicím s kšiltem. "Pod kšiltovkou nejsou téměř vůbec vidět. Zato, když si člověk vezme výraznější obroučky pod kšilt, je to katastrofa," upozornila na jednu z možných kombinací brýlí a pokrývky hlavy.

Pokud porovnávala kov a plast, kovové obroučky jsou podle ní univerzálnější, plastové zase více nápadné. "Důležité je ale při výběru brýlí volit takové, které majiteli sedí. Není nutné vždy kupovat pouze nejdražší za každou cenu," řekla stylistka a zároveň poukázala na skutečnost, že člověk, který brýle potřebuje, by měl mít z čeho vybírat. "Boty také nemá pouze jedny," dodala.

Reklama

Související témata:

Související články

Slunečním brýlím vládnou plasty

Ozónová vrstva je čím dál slabší, UV záření silnější a naše oči citlivější. Plyne z toho poučení, že následujících několik měsíců strávíme se slunečními...

Do módy opět přicházejí minisukně

Šedesátými a osmdesátými léty se nechala inspirovat řada módních návrhářů pro sezonu jaro/léto 2007. V módě jsou široké, vlající oděvy a také minisukně.

Výběr článků

Načítám