Hlavní obsah

Zřícený most ve Vietnamu zabil nejméně 60 lidí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

HANOJ

Nejméně 60 dělníků přišlo o život v troskách rozestavěného mostu, který se ve středu zřítil v jižním Vietnamu asi 170 kilometrů na jih od Ho Či Minova Města. Další stovka lidí se pohřešuje a desítky osob utrpěly zranění. Oznámila to zdejší policie.

Článek

Našlo se již mnoho těl, ale řada dalších je pod zříceným mostem ještě uvězněna, řekl Vu Duc Hung, šéf říční policie ve městě Can Tho ve stejnojmenné provincii v deltě řeky Mekong.

Počet zraněných se blíží ke stovce, přičemž na 60 z nich muselo být hospitalizováno. Ve chvíli neštěstí na mostě pracovalo podle některých zdrojů až 250 dělníků a inženýrů. Práci záchranářům ztěžuje hrozba, že spadnou i ostatní části narušené kovové stavby. Kromě toho nejsou záchranáři profesionálové, vysvětlil Vu Duc Hung.

Most měl být jedním z nejmodernějších. Foto: ČTK/AP

Příčina sesunutí mostu zatím není známa. Práce na jeho stavbě začaly v roce 2004 a měly skončit příští rok. Most měl být jedním z nejmodernějších v deltě Mekongu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám