Hlavní obsah

Záplavy a sesuvy půdy v Číně zabily 74 lidí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Čínu nepřestávají sužovat přírodní katastrofy. Po velkém zemětřesení v S'-čchuanu, které nepřežilo asi 70 000 lidí, zasáhly jih Číny bouře a při následných záplavách a sesuvech půdy zemřelo nejméně 74 lidí.

Článek

Samotná voda připravila přes padesát lidí o život a zhruba milión o střechu nad hlavou. Sedm osob se pohřešuje. Dalších nejméně 19 lidí zemřelo při sesuvu hory v Luliangu, kde masa zeminy zavalila továrnu.

Záplavy poničily tisíce domů a škody se odhadují řádově na stovky miliónů eur. Zasáhly i provincii S'-čchuan, která se ještě nevzpamatovala z ničivého květnového zemětřesení.

Lidé prchají z domovů celkem v devíti jihočínských provinciích. Přitom v S'-čchuanu, Jün-nanu a Kuej-čouu má hladina řek dále stoupat, protože se tam očekává déšť i v příštích deseti dnech.

Nedávné zemětřesení v S'-čchuanu mělo sílu téměř osmi stupňů. Nepřežilo je 70 000 lidí a pět miliónů osob přišlo o domovy. Způsobilo velké materiální škody, na některých místech bylo zničeno až 80 procent domů.

Reklama

Výběr článků

Načítám