Hlavní obsah

Vrtulník se zřítil do moře i se zachráněným rybářem

Soul

U jihokorejského východního pobřeží se v noci ze čtvrtka na pátek zřítil vrtulník záchranné služby. Na jeho palubě bylo sedm lidí, kteří se pohřešují. Je mezi nimi i zachráněný rybář. Pátrá po nich přes sto lidí.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Vrtulník jihokorejských hasičů se zřítil do moře, sedm lidí se pohřešujeVideo: Reuters

 
Článek

Vrtulník záchranářů pomohl rybáři, který se poranil při lovu krabů. Po následném vzletu se ale stroj zřítil do moře. „Předpokládáme, že vrtulník spadl do moře do dvou minut po startu ze souostroví Tokdo,“ uvedl na tiskové konferenci podle listu Korea Times záchranář Song Ho-Son. Povětrnostní podmínky byly příznivé. Podle policie stroj letěl „nestabilně a velmi nízko“.

Do záchranné akce se vydalo osm vrtulníků, dvě letadla, devatenáct lodí a přes osmdesát potápěčů. Domnívají se, že trosky helikoptéry leží přibližně sedmdesát metrů pod hladinou moře.

Příčiny pádu stroje zatím nejsou známy. Helikoptéra Airbus H225 byla podle agentury Reuters v provozu tři roky a řídili ji dva zkušení piloti.

Souostroví Tokdo je dlouhodobým předmětem sporů mezi Jižní Koreou a Japonskem. Ostrovy má pod kontrolou Soul, nároky si na ně klade i Tokio.

Reklama

Výběr článků

Načítám