Hlavní obsah

VIDEO: Záplavy v Austrálii přinesly do měst obrovské krokodýly

Novinky, BBC, jky
NORMANTON

Občané severní Austrálie mají pořádné starosti. Nejen, že jim záplavy způsobily obrovské škody na majetku, ale také s sebou přinesly obrovské krokodýly, kteří tamější obyvatele vážně ohrožují. Nedaleko městečka Normanton v Queenslandu už byly hlášeno zahlédnutí krokodýla třikrát. Záplavy vyplavily krokodýly z řek a přenesly je přímo do měst.

Článek

Přibližně dvě třetiny státu Queensland hlásí katastroficky stav, 17 řek se rozvodnilo a obrovské množství lidí přišlo o domov. Na mnoha silnicích je totální zmatek. Nepříznivé počasí navíc v severní části státu celou situaci stále velmi znepříjemňuje.

Podle zástupce premiéra Paula Lucase se situace podobá lití vody na mokrý ručník. Podle něj už stát nemůže další špatné počasí dlouho snášet.

Krokodýla přejelo auto

Podle místních médií se do některých měst v okolí zálivu Carpentaria dostali krokodýli obrovských rozměrů. Manažerka hotelu Albion v Normantonu Donna Smithová viděla čtyřmetrového krokodýla, jak pronásledoval na hlavní ulici několik lidí a psů. Zároveň také občany varovala, že městu dojde za dva dny pivo.

Nedaleko městečka Townsville přejel podle lesníků automobil krokodýla měřícího 160 centimetrů. Krokodýl přišel o několik zubů a byl lehce poraněn, ale díky bezprostřednímu ošetření přežil.

Reklama

Výběr článků

Načítám