Hlavní obsah

VIDEO: Australané v panice prchají před další vlnou požárů

Právo, CNN, los

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

MELBOURNE
Aktualizováno

Stovky lidí už uprchly před další vlnou požárů, která se zvedá v jižní Austrálii. Vládne obava, že se bude opakovat ohnivá pohroma, která se přehnala zemí před dvěma týdny a zahubila nejméně 210 lidí.

Článek

Hrůza lomcuje především Warburtonem ve státě Victoria. Vítr totiž žene plameny tří velkých požárů neobydlenou buší právě k tomuto městu.

Z domů tam odešlo přes sto lidí, kteří se ubytovali ve stanech na místním sportovním stadionu, aby v případě potřeby mohli před ohnivým peklem snáze uniknout. „Jsou tam shromážděni a nervózně sledují dým na obzoru,“ napsala agentura Yahoo. Včera v podvečer byl požár pouhých šest kilometrů od města. „Ti, co zůstali doma, by měli neustále poslouchat rozhlas a čekat na případné zprávy,“ řekl.

:. Ve Warburtonu majitelé uzavřeli obchody a odjeli, bojí se ohně. foto: ČTK/AP

Hasičům nepřeje počasí. Požáry podporuje kromě silného vichru také sucho a rostoucí teploty.

Australská policie v pondělí zároveň oznámila, že o víkendu zemřela v nemocnici na popáleniny utrpěné při požáru před čtrnácti dny další osoba. Bilance této katastrofy tak vzrostla na 210 mrtvých. Zřejmě ale nejde o konečné číslo, protože policisté a hasiči stále prohledávají spáleniště a pátrají po dalších obětech.

:. Leon Humphries se pokouší zastavit oheň u Cofters Cottage Guest House. foto: ČTK/AP

Reklama

Výběr článků

Načítám