Hlavní obsah

Venezuelu postihlo zemětřesení o síle 7,3 stupně

– Caracas • Aktualizováno

Severovýchod Venezuely postihlo v úterý kolem půl šesté odpoledne místního času (23.31 SELČ) silné zemětřesení o síle 7,3 stupně, napsala agentura DPA. Epicentrum se podle americké geologické služby USGS nacházelo v hloubce 123 kilometrů. Díky tomu, že ohnisko zemětřesení bylo tak hluboko, nejsou škody velké a nejsou hlášeny žádné oběti.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Během zemětřesení ve Venezuele vypadlo v obchodech zboží z regálů Video: Reuters

 
Článek

„Naštěstí nikdo nepřišel o život a nezaznamenali jsme ani žádné významné škody,” uvedla viceprezidentka Delcy Rodríguezová. Guvernér státu Sucre, ve kterém leží obec Yaguaraparo, kde se nacházelo epicentrum otřesů, uvedl, že situace je klidná a nemá informace o větších škodách.

Foto: Ariana Cubillos, ČTK/AP

Otřesy dosáhly síly 7,3 stupně.

„Byl to hrozný šok. Země se hýbala jako na lodi,” uvedla reportérka listu El Universal, která byla v době otřesů ve městě Irapa nedaleko epicentra. Podle ní se na některých budovách po zemětřesení objevily trhliny

Agentura DPA pouze píše o tom, že lidé v panice opouštěli své domovy a v hlavním městě Caracasu bylo evakuováno větší množství budov. Otřesy přitom pocítili lidé v kolumbijské metropoli Bogotě, která je od epicentra vzdálená zhruba 1400 kilometrů.

Foto: Andrea De Silva, Reuters

Severovýchodní Venezuelu zasáhlo silné zemětřesení.

Americké středisko USTWC vydalo varování před tsunami a to v okruhu 300 kilometrů od epicentra. Vysoké vlny podle něj mohly zasáhnout pobřeží Venezuely, ale i karibské ostrovy Grenadu, Trinidad a Tobago. Varování bylo nakonec zrušeno.

Foto: Carlos Garcia Rawlins, Reuters

Úřady zatím nehlásily oběti po zemětřesení, které zasáhlo severovýchod Venezuely.

Podobně silné zemětřesení, jaké v úterý otřáslo severovýchodem země, si v roce 1997 ve Venezuele vyžádalo zhruba osm desítek obětí.

Reklama

Výběr článků

Načítám