Hlavní obsah

Ve Vietnamu zatkli osm lidí v souvislosti s mrtvými z kamionu v Británii

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nghe An

Vietnamská policie zatkla v provincii Nghe An osm lidí v souvislosti s úmrtím 39 Vietnamců v britském Essexu. Zatčení jsou podezřelí z nelegálního obchodování s lidmi, napsal The Telegraph s odkazem na vietnamské agentury.

Foto: Peter Nicholls, Reuters

Policisté v britském Essexu objevili kamion s 39 mrtvými Vietnamci

Článek

Policie v pátek zatkla dva lidi a další vyslýchala. „Na základě těchto výpovědí jsme rozhodli o vyšetřování osmi lidí, které podezíráme z převaděčství,“ řekl Vietnamské tiskové kanceláři Nguyen Huu Cau, policejní šéf provincie Nghe An.

Dva zatčení v pátek byli obviněni z „organizování nebo zařizování ilegální imigrace“. Jednalo se o osoby, které v chudé oblasti Vietnamu hledali lidi ochotné zaplatit peníze za cestu do Británie, kde by pak vykonávali těžké práce.

V Dublinu zatkli muže ve spojitosti s úmrtím 39 lidí v kamionu

Evropa

Kamion s 39 mrtvými Vietnamci byl nalezen v Essexu v noci na středu 23. října. Policie se původně domnívala, že šlo o Číňany, ale v sobotu potvrdila, že se jednalo o Vietnamce.

Krátce předtím připlul návěs s kontejnerem, ve kterém byly oběti nalezeny, z belgického Zeebruge. V Purfleetu, jenž je součástí Essexu, jej připojil ke svému tahači Scania řidič Maurice Robinson a odjel s ním do nedalekého průmyslového parku, kde byli v kontejneru objeveni mrtví.

Minulé pondělí byl řidič nákladního auta obviněn z 39 případů zabití. Podle prokuratury byl členem globálního gangu převaděčů.

Na základě evropského zatykače byl v Dublinu zatčen také 22letý Eamon Harrison.

Reklama

Výběr článků

Načítám