Hlavní obsah

V Pekingu se kvůli obavám z koronaviru zastavil život

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Peking

V Pekingu žije 22 milionů lidí, přesto se v posledních dnech proměnil v město duchů, jak ukázalo časosběrné video zveřejněné agenturou Reuters. Z obav před koronavirem, na který zemřelo už 428 lidí, doporučily místní úřady, aby obyvatelé nevycházeli ze svých domů.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Peking zeje kvůli koronaviru prázdnotouVideo: Reuters

 
Článek

V Pekingu jsou zavřeny jsou všechny veřejné prostory. Lidé nemohou chodit ani do restaurací, kadeřnictví, kin i kostelů. Nejvíce lidí se zdržuje u Apple storu, který i přes doporučení zůstal otevřený.

Život se zastavil také ve Wu-chanu, hlavním městě provincie Chu-pej, kde se nákaza objevila jako první a kde byl zákaz vycházení nařízen. „Dívám se z okna a nevidím nikoho. Ani auta tu nejezdí. Jako kdyby všichni odjeli,“ řekl stanici BBC Ben Cavanagh, který momentálně ve Wu-chanu pobývá.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Obyvatel Wu-chanu natočil mrtvoly v pytlích i nemocné na chodbě nemocniceVideo: AP

Čína je epicentrem koronaviru 2019-nCoV. Vzhledem k šíření infekce se Číně nedostává zdravotnický materiál. Země naléhavě potřebuje kombinézy, brýle i ochranné roušky. Do boje s koronavirem vyslala i drony, které rozprašují dezinfekci skrze zavěšené reproduktory dostávají obyvatelé v karanténě instrukce.

Světová zdravotnická organizace vyhlásila globální stav zdravotní nouze. Vědci a lékaři o patogenu stále nemají dostatek informací.

Čína vyslala do boje s koronavirem i drony. Rozprašují dezinfekci

Svět

Negativnímu dopadu kvůli koronaviru čelí i čínská ekonomika. Země se navíc potýká s rostoucí izolací, protože ostatní státy omezují letecké spoje do Číny.

V Číně už se koronavirem nakazilo přes 20 tisíc lidí. Celkem 190 případů se objevilo také v dalších 25 zemích. Na následky nákazy zemřelo 428 lidí. Pouze dva případy se však uskutečnily mimo Čínu, a to na Filipínách a v Hongkongu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám