Hlavní obsah

V KLDR měli za jediný den veřejně popravit 80 lidí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Soul

V Severní Koreji za jediný den popravili osm desítek lidí. Stalo se to počátkem měsíce v sedmi severokorejských městech, uvedl v pondělí jihokorejský list Čungang ilbo s odkazem na nejmenovaný zdroj. Většinu lidí měli popravit za to, že sledovali zakázané jihokorejské filmy.

Foto: KCNA, Reuters

Severokorejský vůdce Kim Čong-un (uprostřed) s armádními veliteli

Článek

Deník upozornil, že zdrojem je jediná osoba, která dobře zná poměry v KLDR a nedávno se odtamtud vrátila. Také skupina severokorejských uprchlíků v Jižní Koreji ale údajně už před několika měsíci zaslechla zvěsti o chystaných veřejných popravách.

Největší z nich se předminulou neděli měla uskutečnit na stadiónu ve městě Wonsan na východě KLDR. Povinně se jí zúčastnilo 10 000 diváků. Přihlíželi, jak popravčí četa zastřelila osm odsouzených.

Související témata:

Foto: Profimedia.cz

Věž čučche se sochou dělníka, rolníka a představitele inteligence

Foto: Reuters

Severokorejský vůdce Kim Čong-un

Celkem se mělo současně popravovat v sedmi městech. Lidé byli povětšinou odsouzeni za sledování zakázaných jihokorejských filmů, ale také třeba za prostituci.

Reklama

Výběr článků

Načítám