Hlavní obsah

V Kaddáfího vile loupili parfémy a stříbrné šavle

Právo, mcm

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tripolis

Povstalecký bojovník zvedl stříbrem vykládaný revolver, začal s ním mávat a pak s velkým gustem vystřílel do vzduchu celý zásobník. To byl jeden z posledních momentů rozebírání kořisti z vily třetího syna Saadího diktátora Muammara Kaddáfího, při kterém ještě směl být zpravodaj britského deníku The Daily Telegraph.

Foto: Louafi Larbi , Reuters

Povstalci v dobytém Kaddáfího komplexu

Článek

Na Saadího věci přišla skupina vzbouřenců zcela náhodou, když zadrželi dodávku, napěchovanou až po střechu různými cennostmi. V autě seděl i chlapec s parádní vojenskou čepicí, na jehož hubených ramenou se blyštěly důstojnické epolety elegantní uniformy.

„Je to z domu Saadiho Kaddáfího. Toto jsou krásné věci,“ pochlubil se hoch.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Povstalci dobyli Kaddáfího sídloVideo: Reuters

V nákladu se skrývaly flakóny vody po holení značky Davidoff a Armani, ručně šité šaty i stříbrem vykládaná šavle. Na britského novináře udělalo dojem i letmé nahlédnutí do komplexu Maghreb a-Arab, kde se vila nachází.

Zaujaly ho tamní vily s mramorovými podlahami i rozprašovače, z nichž proudila jemná vodní mlha na importované kapradí.

Reklama

Související témata:

Související články

Kaddáfí není naším terčem, opakuje NATO

Úkolem Severoatlantické aliance v Libyi zůstává i během "poslední" bitvy o Tripolis a sídlo libyjského vůdce Muammara Kaddáfího hlavně ochrana civilistů,...

Výběr článků

Načítám