Hlavní obsah

V Jižním Súdánu spadlo po startu letadlo

Juba
Aktualizováno

Nákladní letadlo ruské výroby se ve středu zřítilo krátce po startu z letiště v hlavním městě Jižního Súdánu Jubě. Počet obětí zatím není znám, pohybuje se mezi deseti a 41. Pravděpodobnější je vyšší číslo. Nehoda si údajně vyžádala i oběti mezi lidmi na zemi.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: V Jižním Súdánu se zřítilo letadlo ruské výrobyVideo: Reuters

 
Článek

„Nákladní letadlo mířící do Palochu ve státě Horní Nil havarovalo jen 800 metrů od rozjezdové dráhy mezinárodního letiště v Jubě,“ oznámila rozhlasová stanice Radio Miraya.

Foto: Reuters

Kusy letounu, který se zřítil v jižním Súdánu.

Podle deníku South Sudan Tribune letěla s antonovem pětičlenná ruská posádka. Na palubě bylo podle listu sedm cestujících. Přežít měly dítě a jeden člen posádky. Dva přeživší potvrdil i policista, který nevěděl, kolik lidí bylo na palubě letounu. Ředitel letiště tvrdí, že přeživší jsou tři.

Svědci, kteří viděli vrak u Bílého Nilu, ale uvedli, že kolem bylo na čtyřicet těl. Jeden policista sdělil, že obětí je 41. Radio Miraya poté uvedlo, že i jeho reportér napočítal čtyřicet těl. Jednačtyřicet obětí potvrdil televizi Al-Džazíra i představitel letiště. Podle televize záchranné práce ztěžuje počasí, protože v Jubě prší. Počet obětí je vysoký kvůli tomu, že cestující v nákladním letadla nebyli připoutáni.

Foto: David Ryneš, Mapy.cz

Mluvčí prezidenta Ateny Wek Ateny ale řekl, že na palubě mělo být asi 20 lidí, z toho 10 až 15 cestujících, a další neupřesněný počet zahynul na zemi, napsal list The Guardian.

Foto: Reuters

Havarovaný nákladní letoun v Jubě

TIP PRO VÁS

Aplikace s nejrychlejším přístupem na Seznam vás upozorní na e-maily a když najde něco navíc. Více o aplikaci Seznam.cz.

Foto: Seznam.cz

Seznam.cz prohlížeč

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám