Hlavní obsah

V Japonsku odsoudili k smrti muže, který ubodal 19 lidí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

V Japonsku byl v pondělí k trestu smrti odsouzen muž, který v roce 2016 pozabíjel 19 duševně postižených lidí. Informovaly o tom světové agentury. Jednalo se o nejhorší masovou vraždu v poválečné historii země.

Foto: Kyodo, Reuters

Satoši Uemacu na fotografii z roku 2016

Článek

Dnes 30letý Satoši Uemacu se k činu přiznal a uvedl, že jej nelituje. V ústavu, v němž zabíjel, pracoval od roku 2012. Nedlouho před vraždou byl ale propuštěn a proti své vůli hospitalizován, když se pokusil doručit předsedovi dolní komory japonského parlamentu ručně psaný dopis, v němž nabízel, že zlikviduje stovky postižených, pokud to vláda povolí.

Vražda se odehrála v červenci 2016 ve městě Sagamihara, asi 40 kilometrů jihozápadně od metropole Tokia. Uemacu se do budovy ústavu dostal rozbitým oknem a své oběti během 40 minut usmrtil ve spánku nožem. Dalších 24 klientů a dva členy personálu ústavu zranil. Později se sám vzdal policii.

Podle agentury AP čeká Uemacua smrt oběšením.

Podobné útoky jsou v Japonsku vzácné kromě jiného proto, že tato země má velmi přísné zákony a téměř žádný civilista nemá přístup ke zbrani.

Za ubodání bratra přítelkyně si muž odsedí 12 let. Vadily mu časté večírky v domě

Krimi

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám