Hlavní obsah

V Číně podlehlo viru dalších sedm desítek lidí. Nárůst počtu nemocných hlásí Jižní Korea

Peking/Soul

V pevninské Číně, do které se nepočítá autonomní Hongkong a Macao, dosud podlehlo novému koronaviru 2663 lidí, za pondělí se tak bilance zvýšila o 71 mrtvých. Oznámily to v úterý čínské úřady. Celkem 60 nových případů nákazy koronavirem hlásí také Jižní Korea, kde se nově nakazilo 60 lidí, uvedla agentura AP.

Foto: Uncredited, ČTK/AP

Pacient v nemocnici ve Wu-chanu.

Článek

Takřka všechny případy pondělních úmrtí s výjimkou dvou hlásí v Číně provincie Chu-pej, která je ohniskem nákazy. Drtivá většina obětí, konkrétně 56, připadá na chupejskou metropoli Wu-chan. Pro srovnání, v neděli v pevninské Číně podlehlo nemocí Covid-19, kterou virus způsobuje, 150 lidí.

SPECIÁL: Koronavirus 2019-nCoV

Speciály

V pondělí čínské úřady zaznamenaly v pevninské Číně 508 nových potvrzených případů, v neděli jich bylo 409. Celkem se zde dosud nakazilo 77 658 lidí. Většina nakažených připadá na Chu-pej, v pondělí to bylo 499 případů.

V Jižní Koreji předchozí bilance za neděli, ohlášená v pondělí, činila 161 nových případů a dva mrtvé s celkovým počtem sedmi obětí. Země kvůli rostoucímu počtu lidí nakažených novým koronavirem zvýšila zdravotní pohotovost na nejvyšší stupeň. Zvýšená pohotovost vládě umožňuje vynucovat zákaz veřejných aktivit i dočasné uzavření škol.

V pondělí americký ministr zahraničí Mark Esper podle AP oznámil, že kvůli nákaze USA a Jižní Korea zvažují omezit společná vojenská cvičení. Esper dodal, že je přesvědčen, že velitelé naleznou způsob, jak ochránit jednotky a jak zároveň zajistit plnou připravenost na obranu této asijské země.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám