Hlavní obsah

Útoky proti civilistům jsou neomluvitelné, burácel Putin ve Volgogradu

– Volgograd

Ruský prezident Vladimir Putin ve středu ráno přiletěl do Volgogradu, kde po poradě o boji proti terorismu navštívil v jedné z nemocnic raněné z nedávných útoků sebevražedných atentátníků. Oznámila to agentura ITAR-TASS.

Foto: Ria Novosti; Alexej Nikolskij, Reuters

Vladimir Putin navštívil v nemocnici ve Volgogradu přeživší sebevražedných atentátů.

Článek

"Ohavnost zločinů, které zde, ve Volgogradu, byly spáchány, nevyžaduje další komentáře. Ať by zločinci čímkoliv vysvětlovali své počínání, neexistuje omluva pro zločiny proti civilistům, zejména proti ženám a dětem," prohlásil Putin na úvod porady, které se zúčastnili také ředitel tajné služby a ministr vnitra.

Cestou do nemocnice ruský prezident položil kytici rudých růží u místa, kde v pondělí explodoval trolejbus a kde už leží množství květin, dětských hraček a hoří svíčky. „Lidé ve Volgogradu jsou silní duchem a nenechají se jen tak zlomit," ujistila jedna z pacientek hlavu státu, který ji na oplátku popřál brzké uzdravení.

Útoky z neděle a z pondělí si vyžádaly 34 životů. Ze stovky zraněných se ještě více než 60 léčí v nemocnicích ve Volgogradu a v Moskvě.

K atentátům se dosud nikdo nepřihlásil. Média je připisují severokavkazským povstalcům, jejichž vůdce již v létě vyzval k útokům proti zimní olympiádě. Ta se uskuteční v Soči na jihu Ruska v únoru.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám