Hlavní obsah

Útok na školský úřad Afghánistánu si vyžádal deset mrtvých, radikálové drželi rukojmí

Dželalabád
Aktualizováno

Ve východoafghánském městě Dželálábád zaútočili ve středu ozbrojenci na místní školský úřad, který na několik hodin obsadili a zaměstnance v něm drželi jako rukojmí. Budovu obklíčili afghánské bezpečností síly a po několika hodinách radikály porazily. Bitva si vyžádala deset mrtvých a deset zraněných, uvedla agentura Reuters

Foto: Rahmat Gul, ČTK/AP

Afghánský voják na kontrolním stanovišti (ilustrační foto)

Článek

Útok v metropoli provincie Nangarhár začal kolem 9:00 místního času (6:30 SELČ), provázely ho dvě exploze. Kolik zaměstnanců bylo v tu dobu v úřadu, zatím není známo.

Foto: Mapy.cz

Dželálábád

K útoku se doposud nepřihlásila žádná skupina. Provincie Nangarhár, která přiléhá k pákistánským hranicím, je považována za hlavní základnu bojovníků takzvaného Islámského státu. Působí zde ale i extremistické hnutí Tálibán, které dlouhodobě vede boj proti vládě v Kábulu podporované Západem.

V úterý zabil v Dželálábádu sebevražedný atentátník 12 lidí, převážně civilistů. Odpálil se u čerpací stanice, čímž způsobil velký požár. Jeho terčem byl zřejmě vůz agentů afghánské rozvědky. K činu se přihlásila teroristická organizace Islámský stát.

Reklama

Výběr článků

Načítám