Hlavní obsah

Útok na německý konzulát v Afghánistánu si vyžádal šest mrtvých

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kábul
Aktualizováno

Počet obětí po čtvrtečním sebevražedném útoku na německý konzulát ve městě Mazáre Šaríf na severu Afghánistánu vzrostl na šest lidí. Podle agentury DPA o tom informovali místní lékaři. Všichni mrtví jsou afghánské národnosti. Zraněných je více než 120 včetně deseti dětí. Jednotky NATO mají po útoku členů radikálního hnutí Tálibán situaci pod kontrolou.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: K útoku na německou ambasádu v Afghanistánu, při kterém zemřelo nejméně šest lidí, se přihlásil TálibánVideo: Reuters

 
Článek

Atentátník se odpálil v autě plném výbušnin ve čtvrtek krátce před půlnocí místního času. Mluvčí NATO později uvedl, že se vyšetřuje, zda auta s výbušninami, která najela do ochranné zdi konzulátu, nebyla dvě.

Foto: Anil Usyan, Reuters

Místo výbuchu

Konzulát, který leží v centru města nedaleko slavné modré mešity a byl otevřen teprve v roce 2013, byl podle mluvčího NATO značně poškozen. Mezi jeho zaměstnanci jsou zhruba dvě desítky Němců. Zatím není jasné, zda někdo z nich utrpěl zranění.

Související témata:

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Tálibán v prohlášení uvedl, že útok je odvetou za nálety NATO cílené minulý týden na členy tohoto hnutí u severoafghánského města Kunduz. Při nich zahynulo 32 civilistů.

Reklama

Výběr článků

Načítám