Hlavní obsah

Úřady v JAR chtějí Krejčíře před soudem kvůli daňovým nedoplatkům

Johannesburg

Jihoafrický berní úřad vyšetřuje Radovana Krejčíře kvůli nedoplatkům na daních a usiluje o to, aby uprchlý podnikatel z Česka skončil u soudu. S odvoláním na nejmenovaný zdroj obeznámený s průběhem vyšetřování to uvedl jihoafrický web citypress.co.za.

Foto: Archiv, Právo

Radovan Krejčíř

Článek

Jihoafrická média již v září uvedla, že místní úřady tajně vyšetřují Krejčíře kvůli daním, podrobnosti ale tehdy nesdělila. Citypress.co.za nyní tvrdí, že jihoafrický berní úřad (SARS) usiluje o vydání soudního rozhodnutí proti Krejčířovi a dokončuje v této věci příslušné úkony.

Podle webu soud již rozhodl v podobných případech, jež se týkaly pětice mužů, která se údajně pohybovala v Krejčířově okolí. Úřady po odsouzených, kteří jsou na útěku, požadují 94,3 miliónu randů (více než 208 miliónů korun) za daňové nedoplatky a "Krejčíř může být další", píše list.

Krejčířovo jméno bylo po jeho útěku z ČR a příchodu do JAR v roce 2007 zmiňováno v souvislosti s řadou trestných činů. Podnikatel v africké zemi dvakrát stanul před soudem, když se zodpovídal z údajného pojistného podvodu, kdy měl vylákat z jihoafrické pojišťovny 4,5 miliónu randů s tím, že má rakovinu močového měchýře, a v jiném procesu z možné účasti na ozbrojené loupeži. Obě obvinění proti němu však byla stažena. [celá zpráva]

Krejčíř se brání se i pokusům o vydání zpět do ČR, kde ho úřady stíhají za různé trestné činy. České policii podnikatel unikl při domovní prohlídce v roce 2005.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám