Hlavní obsah

Tuniská vláda zveřejnila video s teroristy v muzeu Bardo

Tunis
Aktualizováno

Tuniské ministerstvo vnitra zveřejnilo záznam se dvěma teroristy, kteří zaútočili ve středu na muzeum v centru hlavního města země Tunisu. Prezident Kaíd Sibsí v neděli v televizním rozhovoru prohlásil, že útočníci byli tři. Poslední z nich je na útěku.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Záběry střelců z muzea Bardo Video: Reuters

 
Článek

Útok nepřežilo 25 lidí a téměř 50 osob bylo zraněno. Oběti i zranění byli většinou turisté, kteří navštívili muzeum Bardo.

Na jedné části záznamu z bezpečnostních kamer je vidět, jak se útočníci u schodiště srazili s jistým mužem, krátce na něj zamířili puškami, ale pak ho nechali utéct. Sami odešli nahoru po schodišti.

Oba teroristy později zabili příslušníci bezpečnostních sil, kteří dorazili na místo. Minimálně jeden z útočníků měl na sobě pás s výbušninami, napsala britská BBC.

„Ve skutečnosti zde byli tři útočníci, dva byli zabiti, jeden je tak stále na útěku,” prohlásil prezident. Podle jeho slov to vyplývá z kamerových záznamů, které jsou k dispozici.

Foto: Tunisia TV handout, Reuters

Lidé během útoku střelců prchají z muzea Bardo.

K odpovědnosti za útok se přihlásilo radikální hnutí Islámský stát. [celá zpráva]

Tuniská vláda označila masakr za teroristický útok na tuniskou ekonomiku, která se bez turistického ruchu neobejde. Premiér Habíb Síd prohlásil, že země vstoupila do války proti terorismu. Tuniské úřady v souvislosti s tímto případem zatkly více než 20 lidí. [celá zpráva]

Prezident Kaíd Sibsí rozhodl rozmístit ve větších městech vojsko a úřady zpřísnily bezpečnostní opatření také kolem hotelů a míst často navštěvovaných turisty. Premiér Habíb Síd slíbil turistům zvláštní ochranu. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Související články

Tunisko povolává vojáky do ulic měst

Bezpečnost velkých měst v Tunisku po středečním masakru v hlavním městě Tunisu posílí armáda. Podle agentury Reuters to ve čtvrtek oznámila kancelář...

Výběr článků

Načítám