Hlavní obsah

Třináctiletý zachránil sourozence po brutálním útoku v Mexiku. Šel pro pomoc šest hodin

Sonora

Devět členů rodiny z mormonské komunity napadl a zavraždil v pondělí mexický drogový kartel ve státě Sonora poblíž hranice s USA. Podle listu Daily Mail přežilo útok nejméně devět dětí. Pět z nich bylo převezeno do nemocnice. K jejich záchraně přispěl 13letý chlapec, který šel šest hodin pro pomoc.

Foto: Matt York, ČTK/AP

Příbuzná zavražděných členů rodiny Madelyn Staddon (vpravo) v objetí se sousedkou

Článek

Útočníci v pondělí ve třech oddělených útocích přepadli kolonu tří aut a zavraždili při tom tři matky a šest dětí, z toho dva kojence. Rodina, která patří k mormonské komunitě LeBaron, zveřejnila video ohořelého vozu s prostřílenou karoserií.

Pět dětí bylo převezeno do nemocnice v americké Arizoně. Čtyři další, které neutrpěly zranění, zůstaly se zbytkem rodiny v Mexiku.

Chladnou hlavu zachoval při přepadení 13letý Devin Blake Langford. Poté, co útočníci zavraždil jeho matku a dva bratry, schoval dalších šest dětí do křoví a vydal se pěšky pro pomoc. Do nejbližšího města La Mora, vzdáleného 22,5 kilometru, došel po šesti hodinách.

Když se společně s dalšími příbuznými vrátil na místo činu, pět dětí stále bylo stále ukrytých v křoví. Jeho devítiletou sestru, která se taktéž vydala pro pomoc, našli mexičtí vojáci po dvou hodinách.

Foto: Christian Chavez, ČTK/AP

Mexičtí vojáci hlídkují ve státě Chihuahua po útoku na mormonskou rodinu

Motiv zločinu je nejasný, ozbrojenci považovaní za členy nově vzniklého drogového kartelu Los Jaguares si kolonu tří velkých vozů typu SUV mohli splést s auty konkurenčního drogového kartelu, uvedl pro CNN mexický ministr veřejné bezpečnosti Alfonso Durazo.

Oběti jsou členy mormonské komunity, ke které se v Mexiku hlásí přibližně tři tisíce lidí. Rodina LeBaronů se odštěpila od mormonské církve, oficiálně nazývané Církev Ježíše Krista Svatých posledních dnů, když se její hlavní větev vzdala mnohoženství. Na severu Mexika se rodina usadila ve 20. letech 19. století.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám