Hlavní obsah

Toulavý pes v Indii roztrhal tři hodiny starého novorozence

V Indii běžná, pro Evropana zcela nepochopitelná a zbytečná tragédie se odehrála v okolí města Farrukhabad ve státě Uttarpradéš. Volně pobíhající pes se dostal do nemocnice, kde potrhal dítě, které bylo na světě pouhé tři hodiny, napsal server deníku Krone.at

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Pes se dostal do budovy otevřeným oknem a vrhl se na dítě, které leželo v místnosti zcela osamoceno. Novorozenec byl tak těžce zraněn, že neměl šanci útok přežít.

Klinika se pokoušela zpočátku případ ututlat. Rodině sdělila, že se dítě narodilo mrtvé. Této zprávě ale matka dítěte ani její příbuzní nevěřili. Vedení nemocnice jim proto nabídlo peníze za mlčení, ta to odmítla a případ ohlásila na policii.

Vzápětí vyšlo najevo, že nemocnice fungovala bez platné licence. Zařízení bylo okamžitě uzavřeno a několik zaměstnanců bylo obviněno ze zabití z nedbalosti.

Špatné ovzduší jako masový zabiják. Může za nejvíc předčasných úmrtí na planetě

Svět

Zprávy o napadení v nemocnicích toulavými psy jsou v Indii běžné. V zemi žije více než 30 milionů toulavých psů, mnozí z nich mají vzteklinu. Navíc úroveň lékařské péče především ve venkovských oblastech je mizivá.

Například ve státě Uttarpradéš policie vyšetřovala nedávno smrt 12 dětí, které napadli psi. Děti sbíraly manga nebo šly vykonat potřebu, protože valná většina domů nemá v domech zavedenou ani vodu, natož toaletu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám