Hlavní obsah

Tajfun potopil u Jižní Koreje dvě čínské lodě, nejméně čtyři lidé zemřeli

– Soul

Nejméně čtyři mrtvé si vyžádalo řádění tajfunu Bolaven u Jižní Koreje, kde se v bouři převrátily dvě čínské rybářské lodě. Dvanáct rybářů je nezvěstných, jedenáct zachránila jihokorejská pobřežní stráž. Tajfun při svém dalším postupu poškodil i další lodě.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Tajfun Bolaven bičuje Jižní KoreuVideo: Reuters

 
Článek

Čínští rybáři se pohřešují poté, co se jejich dvě lodě potopily u jihokorejských břehů. Meteorologové varují, že tajfun pravděpodobně zasáhne i Soul, uvedla agentura AFP.

Foto: ČTK/AP

Popadané cihly zničily auto ve Wandu

Dvě čínská rybářská plavidla se pohybovala jižně od břehů Jižní Koreje u ostrova Džedžu, když se přes ně přehnal tajfun.

Foto: ČTK/AP

Vlny bičují Pusan.

Na příchod tajfunu se nyní připravuje i jihokorejská metropole. Podle meteorologů postupuje bouře k severu a mohla by desetimilionový Soul přímo zasáhnout. Hlavní nápor by ale měl nést přístav Inčchon.

Foto: ČTK/AP

Zničená dopravní signalizace v Mokpu

Některé jihokorejská města už pocítila sílu tajfunu Bolaven. Lámal stromy i stožáry elektrického vedení a dopravní signalizace.

Foto: ČTK/AP

Polámané stromy po přechodu tajfunu Bolaven před Jižní Koreu.

Také Čína vydala varování před tajfunem. Čeká se, že zasáhne Tan-Tung.

Tajfun Bolaven se v pondělí přehnal přes japonský ostrov Okinawa, kde připravil desítky tisíc lidí o elektřinu. Živel zranil čtyři lidi, nakonec ale nezpůsobil takové škody, jak se úřady obávaly.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám