Hlavní obsah

Syn šéfa Lukoilu skončí kvůli bezohledné jízdě Moskvou ve vězení

Aktualizováno

Moskevská policie v sobotu zatkla syna viceprezidenta ropné společnosti Lukoil. Důvodem byla nedávná agresivní jízda v autě bez registrační značky, kterou Ruslan Šamsuarov on-line streamoval na internet. Dopravní policie si proti potomkovi prominenta nejprve netroufala adekvátně zasáhnout. V sobotu soud rozhodl, že skončí na 15 dnů za mřížemi.

Foto: M-B

Mercedes třídy G v provedení AMG

Článek

"Je třeba jednou provždy skoncovat s tímto řáděním zlaté mládeže. Myslí si, že za peníze si můžou koupit vše, ale tak tomu není," prohlásil náčelník moskevské policie Anatolij Jakunin, soptící podle ruských médií vzteky. Viníkům pohrozil obviněním z trestného činu, dopravním strážníkům prověrkou.

Za honičku s policií v sobotu moskevský soud poslal Šamsuarova na 15 dnů za mříže, uvedla agentura TASS. Ještě dříve Šamsuarovův advokát oznámil, že prokurátor stáhl obvinění z trestného činu, které hrozilo mnohem vážnějším postihem.

"V Americe by z něj policajti dávno udělali sekanou," napsal jeden z diskutujících Rusů na internetu.

Celý incident se odehrál 22. května, kdy se Abduvachob Madžidov za volantem Šamsurovova Mercedesu G63 AMG v odhadované ceně nejméně čtyř miliónů korun řítil po Leninově třídě a Kosyginově ulici tak provokativním způsobem, že se do honičky zapojilo šest policejních vozů. Když vůz zastavil, řidič a cestující se pokusili utéci. Dopravní policisté je sice zadrželi, ale spokojili se s pouhou pokutou.

Přenos divoké jízdy streamoval na internet

Šamsuarov, který během internetového přenosu z divoké jízdy vulgárně urážel policisty a v nadávání pokračoval i po dopadení, se později za incident strážníkům a veřejnosti omluvil na facebooku. Vše prý zavinila příliš povznesená nálada po návštěvě nočního klubu.

Mezitím se ale náčelníkovi moskevské policie došla trpělivost: Policie zadržela ostatní účastníky jízdy, které soud poslal na deset až 15 dnů za mříže. Šamsuarov předvolání neuposlechl a vypnul si mobilní telefon, na což policie odpověděla zatčením.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám