Hlavní obsah

Srážka obřích lodí v Karibiku: Jedna se zaryla do paluby druhé

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

U mexického ostrovního přístavu Cozumel v Karibiku se v pátek srazily dvě velké výletní lodě. Při kolizi byla poškozena část paluby jedné z lodí a šest lidí utrpělo lehká zranění, informovala agentura AP.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: V Karibiku se srazily výletní loděVideo: Reuters

 
Článek

Podle společnosti Carnival Cruise Line, která obě lodě provozuje, se Carnival Glory „dostala do kontaktu” s lodí Carnival Legend, ale pomalá nehoda „nezpůsobila žádné problémy, které by měly vliv na plavební způsobilost obou plavidel”.

„Náraz nebyl tak hrozný,” řekl americké televizi CNN jeden z pasažérů Carnival Legend. „Bylo to, jako kdyby narazila velká vlna,” dodal.

Srážka nicméně způsobila u části cestujících paniku a personál musel evakuovat jednu z jídelen. Oba kapitáni oznámili, že kolizi zavinily mořské proudy a prudký vítr.

Největší plachetnice planety vyrazily na plavbu kolem světa

Cestování

Společnost Carnival Cruise Line neohlásila žádnou změnu plánu trasy obou plavidel, jen cestujícím doporučila, ať si užijí plánovaný den na pevnině.

Loď Carnival Glory měří na délku 290 metrů, má kapacitu pro téměř tři tisíce cestujících a vyplouvá z New Orleans na cesty po Karibiku a do Panamského průplavu. Carnival Legend měří téměř 294 metrů, vyplouvá z různých přístavu ve Spojených státech i v Evropě a pojme až 2124 pasažérů.

Reklama

Výběr článků

Načítám