Hlavní obsah

Soud v JAR odložil řízení o vydání Krejčíře, má jiné kauzy

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA/JOHANNESBURG

Jihoafrický soud, který měl v pondělí projednat žádost České republiky o vydání uprchlého podnikatele Radovana Krejčíře, kauzu znovu odložil. Oznámilo to v neděli rádio Impuls s odvoláním na mluvčí ministerstva spravedlnosti Zuzanu Kuncovou.

Článek

Podle jejích informací mají soudci na programu jednání další důležité kauzy, takže případ uprchlého českého podnikatele odročili. Nový termín dalšího stání v této chvíli není znám.

V ČR stíhaný Radovan Krejčíř uprchl v roce 2005 na Seychely a letos na falešný pas přicestoval do Jihoafrické republiky. 

Podnikatel byl na základě rozhodnutí johannesburgského soudu 6. července propuštěn z vazby na svobodu na kauci. České republice se nepodařilo před soudem doložit, že je nutné, aby zůstal podnikatel ve vazbě do té doby, než se projedná žádost Prahy o vydání.

Krejčíř také porušil zákony Jihoafrické republiky, když tam přiletěl z Seychelských ostrovů 21. dubna na falešné dokumenty. Ještě na letišti byl na základě mezinárodního zatykače zadržen.

V České republice chce policie nově Krejčíře poslat k soudu kvůli údajnému tunelování společnosti Technology Leasing.

Reklama

Související články

Soud v JAR Krejčířovi zmírnil podmínky kauce

Soud v jihoafrickém Johannesburgu měl ve čtvrtek zahájit vydávací řízení s uprchlým českým podnikatelem Radovanem Krejčířem. Řízení však bylo odročeno na 27....

Výběr článků

Načítám