Hlavní obsah

Somálské milice zaútočily u prezidentského paláce

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mogadišo
Aktualizováno

Terčem útoku se v úterý stal hotel Somaly Youth League (SYL) u prezidentského paláce v somálském hlavním městě Mogadišo. Exploze si vyžádala podle BBC dvanáct obětí. Mezi třicítkou zraněných jsou i politici a novináři. K útoku se přihlásila milice Aš-Šabáb.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Útok na hotel u prezidentského paláce v Mogadišu si vyžádal deset životůVideo: Reuters

 
Článek

„Bezpečnostní síly se pokusily zastavit atentátníka, který použil postranní cesty, než zrychlil před kontrolními stanovišti u prezidentského paláce a odpálil bombu,” řekl AP policista Ali Nur. Podle něj policisté stříleli: „Dojel k bráně na prázdných gumách.”

Zranění byli ošetřeni v hlavní nemocnici Medina, řekl spolupracovník BBC Ibrahím Adín. Mezi oběťmi je pět vojáků, řekl představitel somálské policie agentuře Reuters.

Výbuch srovnal část jedné z budov se zemí.

Foto: Feisal Omar, Reuters

Bezpěčnostní síly na troskách budovy v Mogadišu

Zatím se nepotvrdily starší zprávy, že po odpálení nálože vnikli do budovy další útočníci vyzbrojení automatickými zbraněmi, jako tomu bylo u předchozích atentátů.

Foto: Farah Abdi Warsameh, ČTK/AP

Somálští vojáci pomáhají jedné ze zraněných obětí

V hotelu, který často využívají vládní úředníci a manažeři, se měla v úterý ráno konat bezpečnostní konference. Stejný hotel se stal terčem útoků islámských radikálů také v únoru 2016 a v lednu 2015.

Foto: Farah Abdi Warsameh, ČTK/AP

Somálští vojáci u budovy zničené explozí výbušnin v nákladním vozidle

Před čtyřmi dny otřásl Mogadišem útok na oblíbenou restauraci, kde zemřelo deset lidí. Také k tomuto útoku se přihlásili radikálové z Aš-Šabábu.

Reklama

Výběr článků

Načítám