Hlavní obsah

Na sto obětí exploze cisternového auta v západoafrickém Freetownu

Freetown
Aktualizováno

Nejméně 99 lidí zemřelo po páteční večerní explozi cisternového auta v hlavním městě Sierry Leone Freetownu. Počet obětí upřesnil náměstek ministra zdravotnictví Amara Jambai, nemusí však být konečný. Dalších třicet lidí z 88 popálených je v kritickém stavu a nečeká se, že by mohli přežít.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Lidé se snažili z havarované cisterny načerpat unikající palivo, ta však explodovalaVideo: AP

 
Článek

„Máme mnoho obětí, sežehlá těla,“ řekl velitel záchranářů Brima Bureh Sesay. „Je to hrozná věc,” dodal.

Márnice při nemocnici Connaught oznámila podle agentury AP, že přijala 92 těl lidí, kteří přišli o život při výbuchu cisterny. Starostka města Yvonne Aki-Sawyerová ale upozornila, že rozsah tragédie ještě není znám. „Kolují zvěsti, že o život přišlo více než 100 lidí,“ napsala na Facebooku.

Foto: National Disaster Management Age, Reuters

Místo exploze cisterny ve Freetownu

K tragédii došlo na křižovatce u supermarketu Choithram ve čtvrti Wellington, kde do cisterny narazil nákladní automobil. Podle starostky lidé zemřeli, když se po nehodě přiblížili k vozu ve snaze nabrat unikající palivo. V tu chvíli došlo k výbuchu.

K cisterně se podle stanice BBC sjeli taxikáři vozící lidi na motocyklech, kteří si začali plnit nádrže. Tím ještě zhoršili dopravní zácpu po nehodě.

Foto: National Disaster Management Age, Reuters

Do cisterny narazilo nákladní auto.

Přístav Freetown s milionem obyvatel byl v minulých letech dějištěm jiných tragických událostí. V březnu se zranilo při požáru v tamním slumu 80 lidí a přes 5000 se muselo vystěhovat. V roce 2017 po silných deštích následoval příval bahna, které zaplnilo město. O život přišlo na 1000 lidí a 3000 dalších zůstalo bez domova.

Reklama

Výběr článků

Načítám