Hlavní obsah

Severní Korea odpálila dvě rakety

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Soul

Severní Korea odpálila v pondělí odpoledne místního času dvě rakety z východního pobřeží. Jde o první podobný test v letošním roce. Loni jich provedla 13. O testu informovala jihokorejská agentura Jonhap s odvoláním na vojenský štáb jihokorejské armády.

Foto: KCNA, Reuters

Nové severokorejské mobilní odpalovací zařízení

Článek

Střely byly vypálené od severokorejského přístavního města Wonsan a dopadly do Východního moře. Štáb zatím neposkytl podrobnosti, jak daleko rakety doletěly a do jaké výšky se dostaly. Nebylo tedy možné odhadnout typ střel. „Naše armáda monitoruje situaci a případ dalších odpalů,” uvedl štáb.

Naposled KLDR odpálila dvě rakety 28. listopadu z nového velkého raketometu. Loni provedla země 13 testů, většinou odpalovala balistické rakety krátkého doletu a vypustila také balistickou raketu z ponorky.

Severní Korea vypálila další dvě rakety

Svět

Pak provedla neupřesněné testy na kosmodromu Sohe. V novoročním poselství Severní Korea varovala, že by mohla ukázat „novou strategickou zbraň“, aniž by upřesnila, o co má jít.

Kimova tajemná slova o zbrani vyvolala divoké spekulace, co vlastně KLDR vyvíjí

Svět

Agentura Jonhap podotkla, že v posledních týdnech byly aktivity severokorejských ozbrojených sil malé, protože se země obává epidemie koronaviru, který postihl Čínu a Jižní Koreu. V pátek ale severokorejský vůdce Kim Čong-un navštívil vojenské cvičení, které mělo posílit bojové schopnosti severokorejských sil.

Reklama

Výběr článků

Načítám