Hlavní obsah

Sesuv půdy v Tibetu nepřežilo 83 dělníků

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Neštěstí, při němž v pátek v Tibetu zavalil v dole na těžbu zlata sesuv půdy 83 dělníků, žádný z nich nepřežil. S odkazem na informace od záchranářů to v sobotu oznámila agentura Nová Čína.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Sesuv půdy v Tibetu nepřežilo 83 dělníkůVideo: Reuters

 
Článek

Tragédie se odehrála v horské oblasti nedaleko metropole Tibetské autonomní oblasti Lhasy. [celá zpráva]

Bahno, suť a kameny pokryly oblast o rozloze přibližně čtyř kilometrů čtverečních v nadmořské výšce kolem 4600 metrů a zavalily místo v době, kdy tamní dělníci spali.

Na místě zasahují asi tři tisícovky záchranářů, kterým ale práci ztěžuje sněžení a vysoká nadmořská výška. Na odlehlé místo navíc vedou jen úzké cesty, po nichž nemůže projet těžká technika, takže výkopové práce se musejí provádět ručně.

Záchranářům se zatím podařilo vyprostit pouze jedno mrtvé tělo. Další dělníci jsou dosud uvězněni pod sesuvem a podle úřadů neexistuje šance, že neštěstí někdo z nich přežil.

Reklama

Související témata:

Související články

Sesuv půdy v Tibetu zavalil 83 dělníků

Třiaosmdesát dělníků v pátek ráno zavalila půda při rozsáhlém sesuvu v důlní oblasti na jihozápadě Číny. Panují obavy, že jsou mrtví, záchranáři ani po mnoha...

Výběr článků

Načítám