Hlavní obsah

Série leteckých neštěstí si vyžádala o víkendu už devět obětí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Přední americká akrobatická pilotka Vicki Cruseová zahynula v sobotu během světového mistrovství v letecké akrobacii ve střední Anglii. Tento srpnový víkend začal pro letce obzvlášť tragicky. Ve stejný den zahynulo při menších leteckých neštěstích ještě osm lidí.

Foto: Profimedia.cz

Letecká akrobacie je spojena s nebezpečnými manévry ve vzduchu.

Článek

Cruisová podle agentury AP při jednom ze svých kousků ztratila nad řízením letounu kontrolu a havarovala v britském Silverstonu. Žena byla velmi zkušenou pilotkou a na svém kontě měla řadu profesionálních ocenění.

Podle jejího spolupracovníka Norma DeWitta se stroj Cruseové porouchal během letu a pilotka nad ním ztratila kontrolu. Letěla příliš nízko nad zemí a nemohla se tedy zachránit z kokpitu skokem s padákem.

"USA ztratily jednu ze svých nejlepších pilotek," zdůraznil DeWitt. Nehoda si nevyžádala žádné další oběti, Cruseová byla jedinou osobou na palubě letadla.

Vrtulník a další dvě malá letadla

V sobotu se přitom stala tři menší letecká neštěstí. V americkém Ohiu se nedaleko fotbalového hřiště zřítilo malé dvoumístné letadlo. Oba pasažéři na jeho palubě zahynuli. Policie případ vyšetřuje.

V hamburském přístavu se v sobotu zřítil hydroplán. Při nehodě zahynuli oba pasažéři, kteří byli na palubě. Pilot vyvázl bez vážných zranění. [celá zpráva]

Později během sobotního odpoledne byla ohlášena havárie vrtulníku v italských Alpách, na jehož palubě zahynuli čtyři lidé. [celá zpráva]

Reklama

Výběr článků

Načítám