Hlavní obsah

Sebevrah s výbušninami zaútočil v Afghánistánu na Italy

Herát

Nejméně čtyři oběti si vyžádaly výbuchy dvou náloží v západoafghánském Herátu. Jedna z náloží vybuchla v centru města u cesty. Druhá exploze se udála na základně italského provinčního a rekonstrukčního týmu na okraji města, kde se odpálil sebevrah.

Foto: Mohammad Shoib, Reuters

Útoky si vyžádaly nejméně čtyři mrtvé a přes 30 zraněných.

Článek

„Došlo k sebevražednému útoku v bráně základny, druhý se udál v centru města,“ potvrdil policejní mluvčí agentuře AFP. Na základnu zaútočili nejméně dva muži s výbušninami připásanými k tělu a v místě se dlouho ozývala střelba, informovala BBC. Útok si vyžádal jednu oběť.

Ve městě při výbuchu bomby umístěné u cesty zemřeli přinejmenším tři lidé a přes tři desítky dalších bylo zraněno. „Byl to silný výbuch na rušném místě,“ popsal nejmenovaný pracovník afghánské tajné služby pro BBC s tím, že exploze zničila okna v okolí.

Itálie má v Afghánistánu asi 3800 vojáků, většina je nasazena na západě země. Tálibán nedávno vyhlásil jarní ofenzivu proti příslušníkům NATO v zemi. Relativně klidné město Herát nedaleko hranic s Íránem má být v dohledné době předáno do správy afghánských úřadů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám