Hlavní obsah

Rusko je v kontaktu s Tálibánem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Moskva

Rusko otevřelo komunikační kanály pro výměnu informací s afghánským povstaleckým hnutím Tálibán. Agentuře Interfax to řekl zvláštní vyslanec pro Afghánistán Zamir Kabulov.

Foto: Reuters

Bojovníci Tálibánu

Článek

Ruské zájmy v Afghánistánu se podle Zabulova „objektivně protínají“ se zájmy Tálibánu ve věci boje proti Islámskému státu. „Existují komunikační kanály, které slouží k výměně informací,“ uvedl Kabulov.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Ruský vyslanec dodal, že Moskva je také připravena dodat do Afghánistánu zbraně. Učinila by tak ale jen na obchodní bázi a „s opatrností“.

Kabulov už na začátku měsíce uvedl, že Rusko postupně posuzuje žádosti afghánské vlády o zbrojní dodávky.

Vliv Islámského státu v Afghánistánu sílí už řadu měsíců. K extremistům se přidalo množství zklamaných bojovníků Tálibánu a IS rekrutuje další, také prostřednictvím rozhlasového vysílání. [celá zpráva]

Související témata:

Foto: Mohammad Ismail, Reuters

PÁTEK: Afgánští muži přicházejí na modlitbu v Kábulu.

Foto: Mohammad Shoiab , Reuters

Bojovníci Tálibánu

Rusko se obává pronikání radikálů přes středoasijské republiky na své území, a proto v Tádžikistánu a Kyrgyzstánu zvyšuje vojenskou pomoc a rozšiřuje spolupráci.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám