Hlavní obsah

Ruské letadlo přišlo při startu o kus motoru, všimli si toho až v Kyjevě

Moskva

Při startu ruského dopravního letounu Suchoj Superjet 100 společnosti Aeroflot na lince z Moskvy do Kyjeva upadl stroji na ranveji moskevského letiště Šeremeťjevo kus motoru. Napsala to v úterý agentura TASS s odvoláním na letištní zdroje.

Foto: Právo

Letadla Suchoj Superjet 100 mají nahradit starší letouny Tu-134 a Jak-42

Článek

Havárie si nevšimli nejen cestující, ale ani posádka, protože ztráta byla zjištěna až po přistání na kyjevském letišti Boryspil. Chybějící kus byl pak nalezen na startovací dráze v Moskvě.

Žádné další informace o okolnostech nehody moskevská letištní správa ani vedení společnosti Aeroflot médiím nesdělily. Známo ani není, kolik cestujících na pondělní lince z Moskvy do Kyjeva letělo. Na letišti Boryspil začali prý chybějící kus motoru postrádat až po „vizuálním ohledání letounu" před zpátečním letem do Moskvy.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Dvoumotorové dopravní letouny Suchoj Superjet 100 pro 110 cestujících se v Rusku vyrábějí od roku 2007, na první linku byly nasazeny o tři roky později.

Na ruských vnitrostátních i mezinárodních linkách mají nahradit starší letouny Tu-134 a Jak-42. Zatím jich bylo vyrobeno necelých sto, Aeroflot jich provozuje asi třicet.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám