Hlavní obsah

Rodman se znovu vypravil za přítelem Kimem, popravu strýčka probírat nechce

Peking

Někdejší basketbalová hvězda, Američan Dennis Rodman, se ve středu vydala znovu navštívit svého kamaráda, vůdce Severní Koreje Kim Čong-una. Po jeho boku stráví pět dní. Stejně jako při předchozích dvou návštěvách chce Rodman v zemi svého drahého přítele, jak Kima označuje, propagovat basketbal.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Bývalá hvězda NBA Dennis Rodman přiletěl do Severní KorejeVideo: Reuters

 
Článek

„Roky jsme přáteli a já jsem ho několik měsíců neviděl, takže to bude paráda zase ho vidět a strávit trochu společného času,“ řekl Rodman novinářům před nástupem do letadla v čínské metropoli Pekingu.

Do KLDR zamířil jen pár dní poté, co byl popraven Kimův strýc, který mu před dvěma lety pomáhal převzít vládu a byl považován za jeho nejvlivnějšího poradce. [celá zpráva]

Foto: Petar Kujundzic, Reuters

Dennis Rodman v Pekingu před odletem do KLDR

Rodmanův vztah ke Kimovi to nijak nenarušilo. „Ať udělal jeho strýc cokoliv, anebo ať už kdokoliv v Severní Koreji udělal cokoliv, není to nic, co bych mohl ovlivnit. A tyhle věci se dějí roky a roky,“ poznamenal.

Hvězdy NBA na vládcových narozeninách

Odmítl také výzvy, aby se zastal lidí, které severokorejský režim perzekvuje. „Jestli o tom bude chtít mluvit, tak fajn. Ale když se to nestane, nemůžu to vytahovat, protože nechci, aby si myslel, že jsem tady proto, abych se ho jako přítel snažil využít,“ okomentoval Rodman a dodal, že o politice mluvit nechce. „Jedu tam jen kvůli basketbalovému zápasu a trochu se pobavit,“ vysvětlil.

Rodman stráví v KLDR pět dnů a zřejmě už v lednu se tam vrátí znovu. Má totiž dohodnout přátelské utkání mezi týmem Severní Koreje a bývalými hráči severoamerické ligy NBA. Zápas se má uskutečnit 8. ledna, v den Kimových narozenin.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám